Per Sant Jordi, 25.000 roses de galeta, xocolata i maduixa

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
Les treballadores de l’obrador El Rosal del Grup Alba amb la rosa amb gust de maduixa àcida i elaborada amb maduixes naturals. Font: Grup Alba
Les treballadores de l’obrador El Rosal del Grup Alba amb la rosa amb gust de maduixa àcida i elaborada amb maduixes naturals. Font: Grup Alba
El Rosal ha iniciat la campanya 'Diferents maneres d'estimar' per visibilitzar la inclusivitat i la diversitat en l'estima. Font: Grup Alba
El Rosal ha iniciat la campanya 'Diferents maneres d'estimar' per visibilitzar la inclusivitat i la diversitat en l'estima. Font: Grup Alba
 Font: Federació Catalana de Voluntariat Social
Font: Federació Catalana de Voluntariat Social

Per Sant Jordi, 25.000 roses de galeta, xocolata i maduixa

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

Un dels productes estrella de l'obrador social El Rosal de Tàrrega, gestionat per l'Associació Alba, arriba amb novetats per la diada de Sant Jordi 2022.

L'obrador social El Rosal de Tàrrega, gestionat per l'Associació Alba, torna a vendre les seves galetes de galeta i xocolata per Sant Jordi, un dels productes estrella de l'establiment que enguany arriba amb diverses novetats, com el nou sabor a maduixa, així com un nou format de la rosa sense pal i nous embalatges. L'obrador espera vendre 25.000 roses de galeta i xocolata aquest any, una quantitat amb la qual superaria les 22.000 venudes durant l'any passat.

Va ser ara fa aproximadament deu anys quan des de l'obrador van adaptar per Sant Jordi les galetes i neules que es venien durant Nadal, creant una rosa de galeta i xocolata negra, amb un pal que simula la tija, similars a les roses que a Catalunya es regalen durant aquesta festivitat. "Després de tants anys, necessitàvem innovar i buscar roses diferents", explica la responsable de l'obrador, la Núria Cendoya, que afirma que assenyala que el públic és molt exigent i no es conforma amb la mateixa rosa.

Cendonya explica que feia temps que des del centre tenien al cap fer roses de color vermell que s'assemblessin a les roses de veritat. "Vam estar treballant diferents opcions i ens vam decidir per aquesta rosa, que és de galeta amb cobertura de xocolata i maduixa natural, amb un color molt bonic i un gust molt àcid que contrasta amb la dolçor de la galeta i la de la xocolata", manifesta la responsable de l'obrador. "Crec que és molt original", afirma.

De moment, les persones que han tastat aquesta nova rosa, considera Cendonya, "els ha sorprès molt el gust i els ha agradat molt". De les 25.000 roses que des de l'obrador esperen vendre, la meitat seran les originals de xocolata negra, mentre que la resta seran les roses amb el nou gust de maduixa. Enguany, per reforçar la fragilitat del producte, des de l'obrador també han innovat amb un format de rosa amb pal i sense i nou embalatges.

La responsable de l'obrador assenyala que, tot i estar sortint d'una pandèmia mundial molt complicada on totes les activitats han estat molt limitades, esperen vendre les 25.000 roses de galeta "si la conjuntura mundial ho permet, hi ha ganes de la gent de sortir al carrer i fa un bon dia". Si les previsions es compleixen, les vendes superarien, no només les que es van realitzar l'any passat, sinó que se superaria el nivell de vendes que l'obrador va registrar els anys abans de la pandèmia. "Aproximadament creixem un 10% les vendes cada any", diu.

'Diferents maneres d'estimar'

Des de l'Associació Alba han impulsat la campanya 'Diferents maneres d'estimar' amb la rosa de galeta i xocolata d’El Rosal com a fil conductor. L'objectiu és reivindicar les diverses maneres d’estimar, més inclusives i lliures de prejudicis, en un dia en el qual les persones es demostren molt d'amor, com és Sant Jordi. "La rosa de galeta i xocolata d’El Rosal és l’element que uneix a totes i tots els testimonis. Una rosa única, feta amb el cor i des d’un projecte que abraça la diversitat i la diferència", expliquen des de l'entitat.

Dins la campanya també es duu a terme una exposició al Restaurant el Gat, gestionat també per l'entitat Alba, amb una mostra de protagonistes i històries reals que pretén mostrar alguns exemples d’amor en què allò que compta són les persones i la manera com es relacionen entre elles.

Les roses d'El Rosal venen acompanyades de valors que fan aquest món un lloc millor. "El Grup Alba creu en una economia social, que vol dir que els beneficis que genera aquesta activitat es reinverteixen en altres projectes de l'associació que potser no tenen un fons que es pugui finançar", assenyala Cendonya, que destaca també la tasca del propi obrador oferint feina a un col·lectiu que a una empresa ordinària tindria molt complicat treballar amb les capacitats i les necessitats d'assistència que tenen.

El Rosal és un obrador social que forma part del Grup Alba de Tàrrega i en el qual es dona suport a persones amb diferents capacitats i malaltia mental, així com al col·lectiu de persones en risc d'exclusió social, a través de la feina. Tal com assenyala Cendonya, l'obrador dona feina a deu persones amb discapacitat durant sis mesos a l'any, mentre que la resta de l'any dona feina a vint-i-vuit persones per reforçar pics de feina com durant la campanya de Nadal.

Afegeix un comentari nou