Superacció, una entitat que promou la integració a partir de l'esport

Associació per a Joves Teb - Comunitari
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Superacció, una entitat que promou la integració a partir de l'esport

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

En el seu projecte participen joves d'entre 12 i 18 anys en risc d'exclusió social derivats sobretot d'Unitats d'Escolarització Compartida (EUC).

Superacció va néixer l'any 2012 amb l'objectiu de treballar la inclusió social amb aquest col·lectiu a partir de la pràctica de l'esport, sobretot del triatló, millorant la seva autoestima i autoconfiança. També intenta potenciar tots els valors i els beneficis de la seva pràctica, com ara la superació personal, el treball en equip i els hàbits saludables pel que fa a l'alimentació, la higiene, etc.

L'equip de l'entitat està format per monitors esportius, psicòlegs i terapeutes, però també compta amb atletes d'elit que col·laboren amb el seu projecte entrenant conjuntament amb els participants i les participants. Això el fa encara més motivador per als nois i les noies.

L'associació està atenent en l'actualitat una cinquantena de joves, sobretot de l'àrea metropolitata de Barcelona, però vol arribar a un major nombre de participants. És per això que utilitza diversos canals de comunicació, com les xarxes socials o xerrades i tallers en instituts que moltes vegades compten amb la presència d'esportistes professionals.

El tiatló (que inclou l'atletisme, el ciclisme i la natació) es considera un esport molt complet i que ofereix moltes possibilitats per participar en competicions. Però l'entitat no només tracta el aspectes físics, sinó que també dóna un suport psicològic, formatiu i prelaboral en tasques relacionades amb el món de l'esport.

Si vols més informació, o participar o col·laborar amb aquesta entitat, pots posar-te en contacte amb ella a través de l'adreça de correu electrònic superaccio@superaccio.org.

Afegeix un comentari nou