Tinc un pla, consells per viure bé amb problemes de memòria

Associació per a Joves Teb - Comunitari
 Font:
Font:

Tinc un pla, consells per viure bé amb problemes de memòria

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

Alzheimer Catalunya convida a persones amb problemes de memòria, a les seves famílies i als professionals a conèixer el projecte "Tengo un plan" (Tinc un pla), que ofereix idees i instruments pràctics per a la millora de la qualitat de vida.

Per donar a conèixer aquest projecte, Alzheimer Catalunya organitza la jornada Tinc un pla. Jo decideixo, que tindrà lloc el 3 de novembre, a les 16.00 hores, al Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108, Barcelona).

Eulàlia Cucurella, presidenta d'Alzheimer Catalunya, i Lourdes Bermejo, directora i aitora del projecte "Tengo un plan" seran les ecarregades de presentar els materials que donen suport a les persones en situació de vulnerabilitat perquè puguin fer el seu pla de vida. La jornada vol donar veu i generar un espai de diàleg entre tots els agents implicats al voltant de la malaltia.

L'assistència a la jornada és gratuïta, però les places són limitades. Cal realitzar la inscripció trucant al telèfon 93 459 22 94.

Material divulgatiu: guies, fulls de ruta i vídeos

Dins el projecte Tengo un plan s'han elaborat un conjunt de materials de caràcter divulgatiu i pedagògic, de marcat sentit pràctic, que ajuden a millorar la qualitat de vida de les persones que per alguna circumstància tenen problemes de memòria (per exemple una malaltia neurodegenerativa o una demència en els seus estadis inicials).

Aquests materials s'adrecen tant a les mateixes persones afectades i als seus cercles més pròxims (familiars i amics), com als professionals que treballen amb aquest col·lectiu. Es busca promoure la satisfacció de les necessitats que normalment s'han tingut menys presents: psicològiques, socials i afectives.

En total, són tres guies (per a persones amb problemes de memòria; familiars i amics; i professionals), tres fulls de ruta (documents per concretar propostes, que ajuden a organitzar-se i a portar a terme el pla de cada persona) i nou vídeos que donen l'oportunitat de saber més sobre com senten i viuen les persones amb problemes de memòria.

Aquí tens un dels vídeos del projecte, on Lola explica com enfronta el seu dia a dia estant afectada d'Alzheimer.

Des de "Tengo un plan" recorden a tota la ciutadania que "tots hem de prendre consciència dels nostres pensaments, actituds i accions per tal que aquests siguin més sensibles i respectuosos, i afavoridores de la qualitat de vida i dels drets de les persones amb problemes de memòria".

Afegeix un comentari nou