Un milió d’euros per rehabilitar quatre ateneus de Barcelona

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Un milió d’euros per rehabilitar quatre ateneus de Barcelona

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

El Centre de Sant Vicenç de Sarrià, els Lluïsos de Gràcia, els Lluïsos d’Horta i el Centre Moral de Gràcia rebran un total de 1 milió 150 mil euros per rehabilitar els seus teatres. Aquesta línia d’ajuts ha estat atorgada per l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

“La ciutat té un deute amb les entitats” amb aquestes paraules Jaume Ciurana, regidor de cultura de l’Ajuntament de Barcelona explicava en roda de premsa que l’Ajuntament destina aquest any 1.150.000 euros a rehabilitar els teatres de quatre ateneus de la ciutat. A la roda de premsa va comparèixer juntament amb Francina Vila regidora del districte d’Horta, Maite Fandos regidora del districte de Gràcia, i els quatre presidents de les entitats subvencionades: Oriol Hosta dels Lluïsos de Gràcia, Núria Font dels Lluïsos d’Horta, Carlos Pablos del Centre Moral de Gràcia i Montserrat Morera del Centre de Sant Vicenç de Sarrià.

La Subvenció per a inversions en espais socioculturals es va obrir per ajudar a les entitats de Barcelona a adequar els seus espais per tal d’aconseguir la llicencia d’activitats i millorar l’accessibilitat i seguretat de l’edifici a més les condicions dels teatres. Els ateneus, moltes vegades tenen la sort de comptar amb grans equipaments històrics i catalogats però precisament aquests són moltes vegades el seu maldecap més gran.

Des de la Federació d’Ateneus de Catalunya, de la que són membres totes les entitats subvencionades, porta reclamant aquest tipus d’ajuts des de fa molts anys, ja que les normatives actuals exigeixen que els edificis i els teatres compleixin una sèrie de requisits que per a equipaments amb més de 150 anys d’història són molt costosos i complicats.

Durant la roda de premsa els quatre presidents de les entitats subvencionades han explicat els seus projectes i han agraït a l’Ajuntament i l’ICUB l’esforç i la seva especial sensibilitat per destinar aquests diners en arreglar els espais històrics que representen els seus teatres. Des de l’Ajuntament s’ha recordat que l’any vinent s’obrirà de nou una línia d’ajuts en funció de la disponibilitat de recursos. Enguany s’han presentat a la convocatòria 8 entitat de les quals només 4 complien els requisits.

L’import concedit equival aproximadament al 54% del total de la despesa que l’entitat ha de destinar o ja ha destinat, a la reforma del teatre. Així doncs els Lluïsos de Gràcia han obtingut una ajuda de 455.021 euros, el Centre Moral de Gràcia, 214,593, el Centre Sant Vicenç de Sarrià, 368.209, i els Lluïsos d’Horta de 112.176 euros.

Per la seva banda Francina Vila, regidora del districte d’Horta Guinardó ha destacat que “la cultura no només passa per grans esdeveniments i estructures de ciutat, la cultura també es fa des dels barris”.

Afegeix un comentari nou