12 propostes culturals per gaudir del mes de maig

LaviniaNext
Autor/a: 
Clàudia Alié
Jornada de portes obertes a la Casa dels Gegants de Tortosa. Font: Casa dels Gegants de Tortosa.
Jornada de portes obertes a la Casa dels Gegants de Tortosa. Font: Casa dels Gegants de Tortosa.
L’exposició ‘Material sensible’ arriba a la Casa Elizalde de Barcelona per sensibilitzar sobre l’abús sexual infantil. Font: Photographic Social Vision.
L’exposició ‘Material sensible’ arriba a la Casa Elizalde de Barcelona per sensibilitzar sobre l’abús sexual infantil. Font: Photographic Social Vision.
La Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta ofereix enguany una edició semiconfinada. Font: fotoamposta.net
La Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta ofereix enguany una edició semiconfinada. Font: fotoamposta.net

12 propostes culturals per gaudir del mes de maig

Autor/a: 
Clàudia Alié
LaviniaNext

Resum: 

Festivals, espectacles, exposicions i moltes altres activitats que no et pots perdre, ara que arriba la primavera i el bon temps.

La primavera convida a sortir de casa i aprofitar els dies, cosa que esdevindrà fàcil durant aquest mes de maig, que arriba carregat de propostes culturals molt variades. Tot i que no podem abaixar la guàrdia i cal complir les mesures de seguretat, el desconfinament comarcal facilita els desplaçaments arreu del territori per gaudir de la cultura segura. En aquest recull hi trobareu algunes de les millors propostes pel mes de maig.

1. XXIX Jornades Culturals de Santa Bàrbara (fins l'1 de maig)

Ganes, participació i treball són alguns dels trets comuns que presenten totes les edicions de les Jornades Culturals de Santa Bàrbara, on s’organitza un recull d’actes amb la voluntat de potenciar la cultura, la tradició i la identitat pròpia del territori. L’edició d’enguany ofereix un programa d’activitats que combina la tradició i la singularitat, i l’1 de maig s’hi celebra un acte de romeria amb carruatges i cavalleries, a càrrec de la Penya Amics dels Cavalls.

2. 9è Fes+Chapeau (Sitges, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú, 1 i 2 de maig)

Entenent l’art com a motor de transformació i cohesió social, Fes+Chapeau és un festival que promou i difon les arts escèniques al carrer alhora que genera un espai d’intercanvi i connexió artística i professional. L’edició d’enguany, dedicada a l’equilibri, proposa revitalitzar la cultura a través d’espectacles de circ, dansa, cultura i música.

3. Festa Major del Roser de Maig (Cerdanyola del Vallès, 1, 2 i 3 de maig)

Concerts, mercats, funcions i espectacles són les protagonistes del Roser de Maig a Cerdanyola – una festa major que arriba, com cada any, el primer cap de setmana de maig amb un recull d’activitats del tot diverses per gaudir de la cultura a l’aire lliure.

4. Jornada de portes obertes a la Casa dels Gegants (Tortosa, 2 de maig)

A càrrec de la Colla Gegantera de Tortosa, la Casa dels Gegants obrirà les seves portes per poder passar una bona estona amb els gegants del municipi. S’hi podrà assistir a partir de les 10.30 h de forma gratuïta.

5. Titelles 'Sant Jordi, la princesa i el drac' (Barcelona, fins al 9 de maig)

La Puntual: Putxinel·lis de Barcelona ofereix una obra de titelles plena d’emocions, sorpreses, humor i acció al voltant de la Diada de Sant Jordi. Pensada per fer gaudir als més petits de la casa, ‘Sant Jordi, la princesa i el drac’ narra la reconeguda llegenda de Sant Jordi d’una manera diferent.

6. Cicle de debats 'Visions 5.1' (L'Espluga de Francolí, del 6 de maig a l'11 de juny)

Visions 5.1’ celebra enguany la seva 8a edició, que comptarà amb la participació de més d’una vintena de professionals d’àmbits diversos com la filosofia, l’agroecologia, el feminisme, la lluita contra el racisme, la cultura i el periodisme d’investigació. A través d’una mirada crítica, el cicle de debats organitzat per La Conca5.1 i el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla es proposa aportar noves idees i accions que contribueixin a la construcció d’un nou relat post-pandèmia i a generar resiliència.

7. Activitats a la Capsa de Música (Tarragona, 9, 22 i 28 de maig)

La Capsa de Música és un projecte cultural de l’Associació de Músics de Tarragona (aMt) que treballa per apropar la cultura musical a la ciutadania. Aquest equipament municipal, destinat a la creació i difusió de la música, ofereix al maig tres activitats que no et pots perdre: l’actuació del guitarrista Marc Ribot, un concert commemoratiu pels 90 anys de la proclamació de la República i activitats a càrrec del Servei de Teràpia Ocupacional SOLC i MÈMP Cercle de Percussió.

8. 'Trapezi', 25a Fira del Circ de Catalunya (Reus, del 12 al 16 de maig)

La Fira ‘Trapezi’ s’ha convertit en el gran aparador per mostrar els millors talents del circ contemporani actual. Apostant novament pel talent nacional, aquesta 25a edició arriba per reafirmar la ciutat de Reus com a l’epicentre del món del circ. Aquest any, ‘Trapezi’ presentarà espectacles i propostes artístiques de qualitat a càrrec de companyies catalanes i espanyoles, entre les quals destaquen Psirc, Alba Sarraute i les Ofèlies, el Pallasso Leandre o Los Galindos.

9. Xerrades històriques 'La guerra civil a Sarrià' (Barcelona, 13 de maig)

El dijous 13 de maig, el Centre Cívic Casa Orlandai de Barcelona obrirà les seves portes per a la realització d’una xerrada que donarà una visió general de la guerra civil a Sarrià. L’esdeveniment s’estendrà durant dues jornades més, el 3 i el 10 de juny, on es parlarà sobre l’atac al convent dels Caputxins i la fàbrica de guerra F-14.

10. XIII Festa del Mercat a la Plaça (Amposta, del 20 al 23 de maig)

Oferint una alternativa semi-confinada, la 13a edició de la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta arriba carregada de música, tradicions, espectacles, gastronomia i cultura popular al carrer. Enguany, aquesta festa de recreació històrica centrarà la seva temàtica en el transport de principis del segle XXI.

11. Festival Viladona (Vilanova de Bellpuig, fins al 22 de maig)

El Festival Viladona, projecte amb la voluntat d’estendre el feminisme a nivell cultural, comptarà aquest any amb un seguit d’actes culturals, actuacions i tallers del tot diversos. Reivindicant el paper de les dones a la cultura, aquest any comptarà amb la col·laboració de grups musicals com Roba Estesa i les Sey Sisters.

12. Exposició 'Material sensible' (Barcelona, fins al 28 de maig)

L’exposició col·lectiva ‘Material sensible’ arriba a la Casa Elizalde de Barcelona de la mà de la Fundació Photographic Social Vision i la Fundació Vicki Bernadet. La mostra recull la tercera edició d’un projecte participatiu fotogràfic que compta amb la participació de persones en procés terapèutic que han patit abusos sexuals durant la seva infància. Mitjançant la fotografia, aquests testimonis comparteixen les seves experiències amb la voluntat de sensibilitzar la societat sobre l’abús sexual infantil.

Comentaris

Per a més informació www.irmu.org

Afegeix un comentari nou