Artur Fernández: “Deixar de veure la discapacitat per veure les persones”

Fundació Pere Tarrés - Transversal
Autor/a: 
Miriam Bantulà, Maria Bombardó i Paula Gil.
 Font: Clams
Portada de l'àlbum de Clams.

Artur Fernández: “Deixar de veure la discapacitat per veure les persones”

Autor/a: 
Miriam Bantulà, Maria Bombardó i Paula Gil.
Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

Clams és una banda de música pop formada per músics i coristes en situació de discapacitat intel·lectual.

Artur Fernández, coordinador del projecte de l'Associació Música per a la Inclusió, comparteix els inicis del grup musical els quals van sorgir gràcies a la col·laboració d'una banda de pop, en la que ell mateix participava com a cantant, i la coral de l'escola especial Mare de Déu de Montserrat.

Després del primer èxit a la Festa Major de la Mercè, la banda es va consolidar sota el nom de Clams i des de llavors, com explica Fernández, el seu objectiu ha estat "canviar la mirada davant de les persones en situació de discapacitat" i "gaudir de l'art, compartir les cançons i fer gaudir d'un concert".

Maria Francisca, membre de Clams, comparteix la seva història personal i conta com gràcies a la banda se sent realitzada al transmetre als altres una onada de positivisme a través de les cançons.

Aquestes cançons queden recollides dins del nou disc de la banda 'Melodies del somriure inconscient'. Artur Fernández detalla quin ha estat el procés de creació i la relació que guarda amb el context de pandèmia. Segons afirma, aquesta situació els va permetre gaudir més del procés de creació d'un àlbum que "parla de les emocions i d'un viatge introspectiu".

Finalment, el coordinador del projecte reivindica escenaris accessibles i manifesta la incoherència amb la qual s'han trobat algunes vegades d'haver estat convidats com a banda i trobar-se amb escenaris inaccessibles per a les persones en situació de discapacitat.

Fernández, tot i reconèixer el camí que es va fent cap a l'accessibilitat, creu que l'entorn ha d'estar adaptat i preparat per a totes les persones, no només per a persones amb diversitat funcional.

Afegeix un comentari nou