Carme Solé Vendrell pintarà, a La Setmana del Llibre, una il·lustració per la revista ‘ATENEUS’

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font: Carme Solé Vendrell
Carme Solé Vendrell pintant al seu estudi l'any 2015

Carme Solé Vendrell pintarà, a La Setmana del Llibre, una il·lustració per la revista ‘ATENEUS’

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Dissabte 9 de setembre, a les 12 h, dins la Setmana del Llibre en Català, la il·lustradora Carme Solé Vendrell pintarà el dibuix que es publicarà a l’apartat 'A mà alçada' del proper número de la revista ATENEUS.

El dissabte 9 de setembre, a les 12 h, la il·lustradora Carme Solé Vendrell pintarà una obra en directe, davant el públic, per commemorar el 40è aniversari de la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC). L’acció tindrà lloc a l’espai 'El sofà vermell de les revistes' de l’estand de l’APPEC (Associació de Publicacions Periòdiques en Català) dins la Setmana del Llibre en
Català
(Moll de la Fusta de Barcelona) i la il·lustració s’inclourà en l’apartat 'A mà alçada' del proper número de la revista ATENEUS.

A l’acte, organitzat per l’APPEC i presentat per la periodista Alicia G. Escribano, amb la participació del director d’ATENEUS, Víctor Porres, Carme Solé Vendrell farà també una xerrada sobre Art i Creativitat i, posteriorment, hi haurà una tertúlia amb el públic assistent. A l’acabar, l’artista signarà llibres, gravats i serigrafies.

Nascuda al barri d’Horta de Barcelona l’any 1944, Carme Solé Vendrell és una artista reconeguda internacionalment per les seves il·lustracions de llibres per a infants, alguns dels quals també n’és l’autora del text, com l’obra que la va consagrar, La Lluna d’en Joan. Entre d’altres, ha il·lustrat textos de Gabriel García Márquez, Salvador Espriu, Mercè Rodoreda, Bertold Brecht i Miquel Martí i Pol. El 2014, després d’il·lustrar el poema La croada dels nens de Brecht, agafa el compromís, mitjançant la pintura, de reclamar que siguin respectats els Drets dels Infants amb la campanya reivindicativa WHY?. La seva obra ha estat reconeguda amb importants premis com la Medalla d’Or al Mèrit en las Belles Arts, el Premi Nacional de Cultura, la Creu de Sant Jordi, el Premi Nacional d’Il·lustració o l’Octogone de Fonte.

Carme Solé Vendrell sempre ha tingut una estreta relació amb els món dels ateneus. El seu pare va ser president dels Lluïsos d’Horta i, des de molt petita, va participar a l’ateneu actuant a Els Pastorets. També cantava a la coral, i actuava a 'La Passió i en el Pessebre de Nadal'. A més del teatre, que és una de les seves grans passions, juntament a una colla de joves dels Lluïsos va crear Àgora, un grup mixt que organitzava excursions, conferències i balls amb tocadiscos. L’artista també ha tingut relació amb altres ateneus del barri, com l’Ateneu Hortenc i el Foment Hortenc.

Fundada l’any 1983 al Centre de Lectura de Reus, la Federació d’Ateneus compta actualment amb 194 entitats socioculturals ubicades arreu del territori català a les quals ofereix suport i assessorament en àmbits diversos com el jurídic, el formatiu, l’artístic, la gestió o la comunicació. Des de 2009, la FAC edita la revista ATENEUS, una publicació especialitzada en el món ateneista i l’associacionisme cultural català.

Afegeix un comentari nou