Tot el talent de l'audiovisual del jovent, a la segona edició del Reteena

LaviniaNext
 Font: Festival Reteena
Font: Festival Reteena
 Font: Festival Reteena
Font: Festival Reteena

Tot el talent de l'audiovisual del jovent, a la segona edició del Reteena

LaviniaNext

Resum: 

El Festival Audiovisual Jove de Barcelona torna el 7 i 8 de desembre a la Fabra i Coats amb esperit renovat i noves propostes, que inclouen tallers pràctics i classes magistrals.

El jovent amant del cinema i l’audiovisual té una cita ineludible el proper 7 i 8 de desembre a La Fàbrica de Creació Fabra i Coats, del barri de Sant Andreu, amb el Reteena, el Festival audiovisual jove de Barcelona.

El Reteena, organitzat per l'associació cultural Reteena, és una proposta feta per joves i per a joves, amb una clara vocació de convertir-se en un espai de divulgació, reflexió i aprenentatge dirigit al jovent amb inquietuds audiovisuals. Una finestra per conjugar joventut i cinema, interpretació, fotografia, Instagram, YouTube i nous formats que omplirà de talent emergent la Fabra i Coats.

Després de començar a caminar l’any passat, enguany el certamen es presenta amb una segona edició que segueix el camí de la primera, però arriba amb forces renovades i un canvi de format que aposta per la divulgació i la formació, amb especial protagonisme per a tallers pràctics i classes magistrals per a tot el jovent.

Un àmpli ventall d'activitats

Així, el públic que s’apropi al festival el cap de setmana podrà gaudir de sis tallers pràctics molt diversos; per iniciar-se en la interpretació, crear un podcast o treure tot el profit a la fotografia low cost, entre altres.

Tanmateix, també podrà gaudir de set classes magistrals en què, entre altres, s’analitzarà el missatge que hi ha darrere dels videoclips de música urbana, l’univers cinematogràfic de Quentin Tarantino i l’anime japonès; i s’identificaran les claus per fer un bon storyboard i aconseguir el millor maquillatge fantàstic.

Tot això sense deixar de banda altres activitats com la projecció del film d’animació nipó 'Your Name', de Makoto Shinkai; del primer capítol de ‘Sapere Aude’, l’spin-off de la sèrie ‘Merlí’; i un concert de clausura amb temes mítics de pel·lícules Disney com ‘Hakuna Matata’ i ‘Un món ideal’, interpretats per la Banda Simfònica de Barcelona.

El festival Reteena és una iniciativa de l’associació cultural Reteena, formada per la guionista i realitzadora Maria Castellví i per la Clàudia Mera, graduada en Comunicació Audiovisual, Màster en Film Business a l’ESCAC i especialitzada en la distribució de pel·lícules. Ambdues van crear aquest festival, que va néixer l'any passat i sorgeix de la necessitat d’omplir el buit existent en l’oferta audiovisual per al jovent barceloní.

Si no us voleu perdre res del Reteena, podeu consultar la programació completa del festival.

Afegeix un comentari nou