Covid-19: 5 activitats gratuïtes sense sortir de casa

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
Teatroteca ofereix de forma gratuïta més de 1.600 obres de teatre. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Teatroteca ofereix de forma gratuïta més de 1.600 obres de teatre. Font: Unsplash.
Molts museus ofereixen visites virtuals perquè es pugui seguir gaudint de les seves obres d'art. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Molts museus ofereixen visites virtuals perquè es pugui seguir gaudint de les seves obres d'art. Font: Unsplash.
BCN Kitchen ofereix els seus cursos de cuina online de forma gratuïta. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
BCN Kitchen ofereix els seus cursos de cuina online de forma gratuïta. Font: Unsplash.
L’editorial Hearst Espanya ofereix totes les seves revistes de forma gratuïta. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
L’editorial Hearst Espanya ofereix totes les seves revistes de forma gratuïta. Font: Unsplash.

Covid-19: 5 activitats gratuïtes sense sortir de casa

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

Fer un taller de cuina, realitzar una visita virtual a un museu o veure una obra de teatre són només algunes de les activitats que es poden fer durant el confinament.

Treu el xef que portes dins

BCNKitchen és una escola de cuina que organitza cursos presencials per aprendre diferents estils, tècniques i plats gastronòmics. Degut a la impossibilitat de realitzar els tallers en persona, l’escola ha decidit oferir els seus cursos en línia de forma gratuïta, perquè tota la gent que vulgui pugui provar les receptes a casa.

Dins de la seva web, iKitchen.Academy, es poden trobar cursos de menjar internacional, com el curs de cuina tailandesa, cuina peruana o cuina japonesa calenta. També n’hi ha que treballen un producte en concret, com un taller de pasta fresca, de sushi o d’arrossos, i d’altres com cuina creativa i cuina catalana.

A part de la recepta amb els passos a seguir, els ingredients i les quantitats, cada plat compta amb un vídeo explicatiu del mateix professorat fent la recepta pas a pas perquè sigui el més còmode i fàcil possible.

Més de 2.000 pel·lícules gratuïtes amb el carnet de biblioteca

La Xarxa de Biblioteques ha ofert a tota la gent que disposi d’un carnet en vigor un total de 2.860 pel·lícules en línia totalment gratuïtes. Les persones que vulguin accedir a aquestes ho poden fer a través del seu número de carnet entrant a eBiblio.cat.

La plataforma compta amb contingut de ficció i documental entre el qual es poden trobar films com ‘Arrugues’, d’Ignacio Flaquer, ‘A Roma amb Amor’, de Woody Allen, ‘Magical Girl’ de Carlos Vermut o ‘La vida de Adèle’, d’Abdellatif Kechiche.

Entre tot el contingut, també hi ha concerts gravats, cinema infantil i familiar i cinema clàssic i de culte com la ‘Llavor del diable’, de Roman Polanski.

Habitualment, cada persona usuària pot disposar de 8 pel·lícules en línia al mes, independentment dels llibres que es tenen sota préstec. Una vegada seleccionada la pel·lícula, es disposa de 72 hores per veure-la, ja sigui des d’un ordinador, tableta o mòbil.

Anar al museu sense sortir de casa

Davant el tancament dels museus pel confinament decretat per l’estat d’alarma, molts d’ells han començat a donar la possibilitat de realitzar una visita virtual de forma gratuïta.

A aquesta iniciativa s’han sumat alguns dels millors museus del món com El Prado, el Museu Arqueològic d’Atenes, el Louvre, el British Museum o el Museu Metropolità de Nova York. Gràcies a les visites virtuals es poden apreciar les seves obres d’art des d’una perspectiva diferent, donant a conèixer l’antic Egipte, antiguitats orientals o veure representades les diferents cultures i civilitzacions gregues.

Obres de teatre al saló de casa

Teatroteca es suma a la causa i ofereix de forma gratuïta més de 1.600 obres de teatre. Que no es pugui anar al teatre no vol dir que no es pugui gaudir de les seves obres. I així ho demostra aquesta iniciativa solidària, que a través del Centre de Documentació de les Arts Escéniques (CDAEM) posa a disposició de la ciutadania obres i espectacles teatrals.

Algunes de les seves obres són 'La vida es sueño', de Calderón de la Barca, 'Las señoritas de Avignon', de Jaime Salom o 'Campanadas de boda', de Jordi Milán.

Entre les seves obres, la plataforma compta amb una selecció infantil amb clàssics com 'Romeu i Julieta', 'El príncep feliç' o 'Segismundo, el príncep presoner', perquè els més petits de la casa també pugin gaudir-ne.

Teatroteca ha triplicat el número de préstecs des de que va engegar la iniciativa, passant de 995 del 1 al 10 de març a 2.636 de l’11 al 17 de març.

Lectura gratuïta per a tots els gustos

L’editorial Hearst Espanya ofereix totes les seves revistes de forma gratuïta amb l’objectiu d’acompanyar als i les lectores davant aquesta situació excepcional.

Des de la plataforma Kiosko y más, l’editorial dona accés a un total de 19 revistes: ELLE, Diez Minutos, Harper´s BAZAAR, Cosmopolitan, Car and Driver, Esquire, ELLE Decoration, ELLE Gourmet, Men's Health, Women's Health, Runner's World, Fotogramas, Casa Diez, Cocina Diez, DeViajes, Mi Casa, Nuevo Estilo, QMD i SuperTele.

Amb aquesta iniciativa, l’editorial pretén reforçar el missatge de quedar-se a casa i fer aquest temps més amè i entretingut a través de la lectura.

Afegeix un comentari nou