Deu mesures per impulsar la cultura a Barcelona davant la Covid-19

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Barcelona impulsa 10 mesures per fer front a la COVID-19 Font: Ajuntament de Barcelona
Barcelona impulsa 10 mesures per fer front a la COVID-19 Font: Ajuntament de Barcelona

Deu mesures per impulsar la cultura a Barcelona davant la Covid-19

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Es tracta de deu mesures per pal·liar els efectes i les conseqüències de la crisi que ha generat la Covid-19 en el sector cultual de la ciutat.

Aquestes mesures tenen l'objectiu d'oferir un espai a activitats culturals que van quedar suspeses arrel de la situació d'estat d'alarma sanitària.

Les mesures impulsades per l'Ajuntament de Barcelona són:

  1. Convocar una subvenció extraordinària destinada a pal·liar els efectes de la crisi, concretament en estructures com teatres de proximitat, espais de creació, cooperatives culturals i altres entitats del sector cultural.

  2. El Grec 2020 s'allarga fins el mes l'agost i inclou a la programació aquelles produccions de companyies del país que es van haver de cancel·lar a partir del 15 de març degut a la situació d’emergència sanitària.

  3. La Quinzena Metropolitana celebra al juliol espectacles de dansa a carrer amb la participació dels ajuntaments metropolitans.

  4. Avançar part dels caixets de programacions posposades a les companyies i artistes d'activitats i espectacles posposats per la crisi i durant l'estat d'alarma.

  5. Destinar una partida extraordinàriad'1 milió d'euros a les biblioteques per tal d'incrementar els fons de les biblioteques de la ciutat.

  6. Facilitar els permisos necessaris per celebrar Sant Jordi a la Cambra del Llibre i d'altres agents implicats. També facilitar la pacificació dels carrers de Barcelona el dia de la celebració.

  7. Reorganitzar el calendari dels esdeveniments culturals i festivals de música en cas necessari mitjançant un espai de coordinació que impulsa l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i que compta amb les persones responsables dels esdeveniments i de les infraestructures de la ciutat per tal d'evitar cancel·lacions.

  8. Ampliar la programació de la propera convocatòria de Districte Cultural Expandit.

  9. Reforçar els fons de la convocatòria per subvenció de l’IBI de l’ICUB per a entitats culturals obertes al públic com sales de teatre, cinemes, comerç cultural i llibreries. També crear subvencions amb l'objectiu de poder finançar el 100% de les taxes per rodatges audiovisuals durant tot l'any 2020.

  10. Prioritzar les subvencions, programacions i comunicacions públiques relacionades amb el sector cultural mantenintcontractes i l'ocupació que s'en deriva tenint en compte els efectes de la situació de crisi en futures convocatòries de subvencions.

Afegeix un comentari nou