El programa 'Persianes amb Ànima' d’ATRA Associació, guardonat amb el Premi Vila de Gràcia

Grup ATRA
Autor/a: 
Grup ATRA
 Font: Kike Planelles
'Persianes amb ànima' és un projecte comunitari de creació artística col·laborativa que promou la inclusió social i laboral de dones en situació de vulnerabilitat social. Font: ATRA Associació
 Font: Kike Planelles
Les participants aprenen, a través de l’art urbà, una nova professió que els pot obrir les portes al món laboral i que permet enderrocar estereotips.

El programa 'Persianes amb Ànima' d’ATRA Associació, guardonat amb el Premi Vila de Gràcia

Autor/a: 
Grup ATRA
Grup ATRA

Resum: 

El projecte artístic i comunitari 'Persianes amb ànima', que promou la inclusió social i laboral de dones en situació de vulnerabilitat, ha estat guardonat amb el Premi Vila de Gràcia 2022 a la defensa dels valors cívics.

El Districte de Gràcia va lliurar el passat 27 d’abril els Premis Vila de Gràcia, uns guardons que reconeixen l’aportació a la societat gracienca de persones i entitats durant l’any anterior. En un acte conduït per la periodista Virtu Morón, i que va tenir lloc a la Biblioteca Jaume Fuster, va ser distingit el projecte d’ATRA Associació 'Persianes amb Ànima'.

Olga Hiraldo, consellera municipal del districte, va fer entrega del guardó a 'Persianes amb Ànima' i van recollir-lo les alumnes i l’equip de professionals del programa, visiblement emocionades. Tal i com van destacar les alumnes Berta Portero i Noelia Ramírez en el seu discurs d’agraïment, 'Persianes amb Ànima' és “un projecte coral que vol fer visible la diversitat des de la inclusió. Un projecte que creu en l’art com a eina generadora de canvi social i en el seu poder transformador sobre les persones i els espais”.

La principal novetat de la cerimònia d’enguany ha sigut la presentació dels nous guardons que homenatgen les persones i entitats guanyadores. Es tracta d’una 'ge' majúscula tallada en fusta que representa la inicial de Gràcia i també la de les paraules guanyador o guanyadora i gràcies.

'Persianes amb Ànima' ha posat de manifest la importància de participar, de cocrear i de compartir; i ha mostrat com l’art genera comunitat, teixeix xarxes i consolida vincles. És un programa que ha unit i transformat el barri gràcies a l’art, un art per la inclusió social i contra l’estigma. Obrim persianes a la inclusió, tanquem portes a l’estigma!

Afegeix un comentari nou