Els contes envaeixen la ciutat de Barcelona

Autor/a: 
Associació Munt de Paraules
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Els contes envaeixen la ciutat de Barcelona

Autor/a: 
Associació Munt de Paraules

Resum: 

L'Associació Munt de Paraules organitza per tercera vegada el Festival Munt de Mots, que se celebrarà a Barcelona del 20 al 27 d'octubre, i que vol servir com a impuls a la tasca que fan els narradors orals a casa nostra.

Hi havia una vegada… milers de persones que deixen de tocar de peus a terra i s’enlairen cap a l’univers de la imaginació, la fantasia, les històries… i es deixen seduir pel poder dels contes. Per tant, si aquests dies aneu pels carrers de Barcelona i descobriu a tot de gent embadalida i somiadora, vol dir que hauran a assistit a alguna de les sessions que ens oferirà del 20 al 27 d’octubre el III Festival de Narració Oral de Barcelona, el Munt de Mots.

Des de l’any 2010, aquest festival pretén consolidar-se i aconseguir l’objectiu d’impulsar la narració oral a la ciutat. Enguany podrem gaudir amb més de 40 activitats (la majoria gratuïtes) per al públic familiar, infantil i adult realitzades per més de 30 narradors de 9 països diferents, en més de 30 espais de Barcelona. Així mateix el Munt de Mots comptarà amb una exposició i un concurs de fotografia, conferències i tallers, per a un públic creixent i cada dia més coneixedor i exigent.

Malgrat les activitats del festival s’iniciaran el dissabte 20 d’octubre, la inauguració (d’entrada lliure) es farà al Teatre Romea el dilluns 22 d’octubre a las 20:00h i comptarà amb l’actuació d’alguns dels rondallaires que participen en aquesta edició com: Linsabel Noguera (Veneçuela), Mercedes Castro (Costa Rica), Maricuela (Aragó) o Jordi Roura (del grup Ara Va De Bo, Catalunya). És una molt bona oportunitat per fer un tastet global del que donarà de si el festival, així com un molt bon moment de trobada amb tots els narradors/es.

Aquest any des de l’organització s’han proposat implicar al públic fent-lo participar de l’art de la narració. És per aquest motiu que s’oferiran dos espais oberts a la participació per tal que tot aquell qui vulgui explicar un conte ho pugui fer. Un d’aquests espais estarà íntegrament dedicat a Pere Calders en el centenari del seu naixement.

Una altra de les principals novetats del festival és el Centre d’Interès en Narració Oral que s’inaugurarà a la Biblioteca Vila de Gràcia. Allà s’hi establirà un fons bibliogràfic i una fonoteca especialitzades, per facilitar l’accés a la informació sobre aquest art. També comptarem amb 4 conferències entorn de la narració a la mateixa biblioteca per tal de reflexionar sobre la importància d’aquest art que tant ajuda en la formació de lectors i l’estímul de la ment.

Caldrà doncs estar molt atents i no perdre detall de tot el què ens ofereix aquest festival i sobretot estigueu amb les orelles ben obertes fins que el proper dia 27 sentiu pronunciar el clàssic… I vet aquí un gat i vet aquí un gos, que aquest conte ja s’ha fos!

Més informació

Afegeix un comentari nou