Èxit a la Campanya ‘Fas 6 anys. Tria un llibre’: Més de 40.000 infants han participat en aquesta edició

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Meri Mir
 L'objectiu fonamental de la campanya és introduir els infants al món de les llibreries i fomentar l'apreciació per la lectura. Font: ACN
L'objectiu fonamental de la campanya és introduir els infants al món de les llibreries i fomentar l'apreciació per la lectura. Font: ACN
És imprescindible educar als infants en clau feminista per tenir una societat més igualitària i justa.  Font: Eugenia Ifer.
L'objectiu fonamental de la campanya és introduir els infants al món de les llibreries i fomentar l'apreciació per la lectura. Font: Pexels (llicència CC)
La diada de Sant Jordi és la gran celebració de la literatura a Catalunya i, per aquest motiu, les llibreries preparen activitats i signatures. Font: iStock. Font: iStock
L'objectiu fonamental de la campanya és introduir els infants al món de les llibreries i fomentar l'apreciació per la lectura. Font: Pexels (llicència CC)

Èxit a la Campanya ‘Fas 6 anys. Tria un llibre’: Més de 40.000 infants han participat en aquesta edició

Autor/a: 
Meri Mir
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Els resultats de la campanya destaquen amb un rècord de llibreries participants i una preferència pel català.

El passat dilluns 4 de desembre es van presentar els resultats de l'última edició de la campanya ‘Fas 6 anys. Tria un llibre’. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, acompanyada de la consellera d'Educació, Anna Simó, i del president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Èric del Arco, van destacar els notables assoliments de la campanya, amb un rècord de 504 llibreries participants, la xifra més alta des de la seva creació.

Els resultats assenyalen una clara preferència pel català, amb un 73% del total de llibres adquirits, amb més de 7.000 exemplars venuts. Natàlia Garriga va subratllar l'impacte emocional positiu significatiu que aquesta iniciativa té en els infants, especialment quan reben les targetes a les seves llars.

Anna Simó va posar èmfasi en la importància de construir complicitat entre l'escola i l'entorn familiar per fomentar el gust per la lectura entre els joves. Des dels centres educatius, s'informa els infants i les famílies, es faciliten llistes de recomanacions de llibres i es promou la creació de biblioteques personals.

Aquesta col·laboració entre l'escola i la família contribueix a incentivar l'interès dels nens i nenes per la lectura, reforçant la venda de literatura infantil i estimulant els hàbits lectors entre els més petits.

Vuitena edició de la campanya

La campanya anual promoguda pel Gremi de Llibreters, amb el suport del Departament de Cultura, representa un esforç continuat per apropar la cultura als infants catalans. Aquesta iniciativa, integrada dins del Pla Nacional del Llibre i la Lectura, té com a objectiu principal introduir els nens en el món dels llibres i fomentar la seva apreciació per les llibreries com a espais culturals i de proximitat.

El 2023 ha vist un creixement positiu, amb un total de 7.091 títols venuts, provinents de 424 editorials diferents. Gairebé el 60% dels nens de sis anys a Catalunya han participat en la vuitena edició de la campanya 'Fas 6 anys. Tria un llibre', amb un rècord de 42.956 infants involucrats, superant les xifres de l'any anterior i establint la xifra més alta des de l'inici de la iniciativa el 2016.

Aquesta participació representa un augment significatiu respecte al 53% dels nens que van prendre part en l'edició del 2022, tot demostrant l'èxit continuat de la campanya en fomentar el gust per la lectura entre els més petits.

A més, la participació activa de 504 llibreries destaca l'ampliació de la col·laboració amb l'ONCE, permetent l'adaptació de la targeta al sistema Braille per assegurar la inclusió dels nens amb discapacitat visual.

En aquesta edició, s'ha reforçat la col·laboració amb el Departament d'Educació, oferint als mestres una guia que busca aprofitar pedagògicament els llibres adquirits pels infants. Aquest enfocament pedagògic no només posa de manifest la importància cultural de la campanya, sinó que també contribueix a la formació dels joves lectors.

Destacar també que la campanya ha estimulat la participació activa de les llibreries independents, que han acumulat el 59,8% de les vendes, superant les cadenes amb un 40,2%. Així, la campanya no només reforça la relació entre els infants i els llibres sinó que també impulsa el suport a les llibreries locals.

Afegeix un comentari nou