Festes que no et pots perdre al setembre

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Festes que no et pots perdre al setembre

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

Les causes solidàries i l’activitat cultural són pal de paller de la tornada de vacances d’entitats i organitzacions.

  • Fira del Llibre del Pirineu – 4, 5 i 6 de setembre (Organyà): el patrimoni arquitectònic i el patrimoni literari formaran un tot cultural en la 19ena edició del certamen. La fira comptarà amb un atractiu programa d'espectacles literaris, concursos, tallers, presentacions de llibres, taules rodones... i la lectura de les homilies modernes a la restaurada església de Santa Maria, la mateixa on van ser predicades les famoses homilies medievals.
  • Fira de Teatre al Carrer – del 10 al 13 de setembre (Tàrrega): és el mercat internacional de les arts escèniques més important del sud d’Europa. És un espai per a l’exhibició i la compravenda d’espectacles i a la vegada un fòrum anual per al contacte, l’intercanvi i la difusió entre professionals. Artistes, institucions, empreses, xarxes, així com un gran nombre de públic molt participatiu tenen la seva cita anual a Tàrrega, per mostrar o conèixer les creacions més actuals de les arts escèniques.
  • Musclada solidària – 13 de setembre (Tarragona): dins dels actes previs de la Festa Major de Santa Tecla de Tarragona, l’associació Down Tarragona ha organitzat aquest àpat amb l’objectiu de normalitzar socialment la síndrome de Down i apropar a la ciutadania la feina que desenvolupa l’entitat.
  • Ateveu – 4 i 5 de setembre (Vilanova i la Geltrú): l’entitat cultural Desperta organitzarà la novena edició de la Mostra de cançó d’autor a Vilanova i la Geltrú tot recordant a Ovidi Montllor. Enguany actuaran Cesk Freixas amb Pau Alabajos, Donallop, Falsterbo i Verdcel. Una sessió de karaoke en català tancarà, com és tradició el certamen musical gratuït.
  • Cursa de la Mercè – 13 de setembre (Barcelona): està consolida com la prova atlètica solidària per excel·lència al Principat. Des de l’any 2009 fins ara, la prova atlètica ha donat suport a entitats no governamentals reconegudes com ara Unicef, la Unesco o Moviment per la Pau, amb l’objectiu de ser molt més que una cursa. Les entitats socials barcelonines també han gaudit de les donacions que els participants han fet mitjançant la inscripció solidària. En aquesta edició 2015, la inscripció de la cursa manté el cost de 5 euros com a aportació solidària. Inscriu-te!

  • Fun@Pal – 13 de setembre (Pal, La Massana, Andorra): jocs de sacs, ous i culleres, carretons, peus junts, tallers infantils, sortejos, espectacle de gossos, tirolina, parc de boles... Tot plegat en una festa solidària de la que els diners recaptats es destinaran a l’associació Hi Arribarem, dedicada a l’atenció de persones amb diversitat funcional.
  • Harpia – del 17 al 20 de setembre (Balaguer): gran trobada de recreació històrica medieval, amb campaments, campionats d'alquerque, teatre, mostra d'oficis, demostracions de tir amb arc, destral i ganivets, demostracions de lluita, etc.
  • Mercat Ibèric de Sant Miquel – 19 i 20 de setembre (Alcanar): Durant tot el cap de setmana Alcanar rememora el seu passat iber amb parades de productes i tallers artesanals, grups d’animació i activitats que omplen els carrers del nucli antic de la ciutat, des de la Plaça Sant Miquel fins al Mirador.
  • Terrània – 25, 26 i 27 de setembre (Montblanc): el Festival Internacional de Ceràmica ofereix la possibilitat de descobrir la ceràmica artística i decorativa, amb noves tècniques en una exposició d’obres de torn, modelat i rakú, a l’interior de l’església de Sant Francesc.
  • Fira de la Biodiversitat Cultivada - 25, 26 i 27 de setembre (Almassora, Castelló): coincidirà amb la 3a Reunió de Ramaders per la Sobirania Alimentària. A la trobada estan convidats tots els ramaders i ramaderes en actiu o en projecte i servirà com a eina aglutinadora de productors per poder treballar conjuntament per un desenvolupament sostenible de la ramaderia (principalment extensiva i de races autòctones) i dignificar la vida al camp.

Afegeix un comentari nou