Fotografies contra la Covid-19 per col·laborar amb Metges sense Fronteres

LaviniaNext
Autor/a: 
Ariadna Roca
'Natura Morta', 2012 Font: Laia Abril
'Natura Morta', 2012 Font: Laia Abril
Ecuador Font: Joan Guerrero
Ecuador Font: Joan Guerrero
Kandahar, Afganistan, 2005 Font: Moisés Saman
Kandahar, Afganistan, 2005 Font: Moisés Saman

Fotografies contra la Covid-19 per col·laborar amb Metges sense Fronteres

Autor/a: 
Ariadna Roca
LaviniaNext

Resum: 

Més de 150 fotògrafs i fotògrafes d’arreu del món s’han unit en la campanya benèfica #fotoscontralacovid. Es donaran tots els beneficis recaptats al fons d'emergència que ha llançat l'entitat.

És molt important que tothom aporti el seu granet de sorra per acabar amb l’emergència sanitària per la pandèmia de coronavirus. I és per això que des de l’àmbit cultural s’ha creat una campanya benèfica de fotografia: #fotoscontralacovid.

Es tracta d’una iniciativa que permet adquirir l’obra original d'alguns dels millors fotògrafs i fotògrafes del món a un preu molt reduït (100 euros). Els beneficis seran destinats al fons d'emergència Covid-19 de Metges Sense Fronteres per lluitar contra el virus.

'Espejismo', Wuhan, 2008. Paco Gómez

Més de 150 autors i autores d’Espanya, Europa i Amèrica Llatina han cedit els drets d’un dels seus treballs de forma altruista, amb l’únic objectiu d’ajudar en la lluita contra la pandèmia. Són obres de diferents tipus, que van des de la fotografia documental fins als diferents gèneres de la fotografia artística. També es poden comprar treballs de fotoperiodisme. Hi han participat fotògrafs reconeguts com la Cristina de Middel, l'Eduardo Nave o el Jorge Fuembuena.

Tots aquells amants de la fotografia que vulguin fer una donació contra la Covid-19, poden adquirir les obres del 23 d’abril al 17 de maig a la plataforma www.fotoscontralacovid.com. Els compradors rebran els treballs en un format de 20x30 cm, sobre carta CANSON Fini Art.

Els diners recaptats seran gestionats per l’ONG RUIDO Photo, que descomptarà el cost de producció i l’enviament (uns 15 euros) i entregarà la resta a l’organització medicohumanitària.

'Untitled', de la serie 'The New Painting'. Jorge Fuembuena

Aquesta iniciativa ha estat organitzada pels fotògrafs Jordi Pizarro i Eloisa d’Orsi, que, juntament amb un equip de voluntaris -Serena de Sanctis, Sarah Wiedmann, Gianluca Battista i Clara Roig-, van decidir imitar la campanya #100FotografiPerBergamo, que va aconseguir 726.000 euros en deu dies per a l’Hospital Papa Giovani XXIII de Bérgamo, la ciutat més castigada per la Covid-19 a Itàlia. També hi han col·laborat l’estudi underbau, Bronkey i Linke Atelier.

La tasca de Metges sense Fronteres

Metges sense Fronteres, que normalment actua a les zones de conflicte i als països més desafavorits del món, estan fent mans i mànigues per respondre a l’epidèmia de coronavirus a Espanya, donada la seva experiència de gestió d’altres crisis sanitàries.

Les seves tasques se centren en “descongestionar hospitals i centres de salut perquè aquests puguin concentrar-se a atendre els malalts més greus” i “reforçar la protecció” de la gent gran, “un dels col·lectius més vulnerables en aquesta epidèmia”.

Afegeix un comentari nou