Greta Thunberg i Fridays For Future inspiren una història d'amor al teatre

LaviniaNext
Autor/a: 
Alba Marino
'Greta & Friday I: Amor Pur' tracta l'amor adolescent nascut per l'amor al planeta. Font: Escenari Joan Brossa
'Greta & Friday I: Amor Pur' tracta l'amor adolescent nascut per l'amor al planeta. Font: Escenari Joan Brossa.
'Greta & Friday II: Amor que mor' es basa en la parella 40 anys després. Font: Escenari Joan Brossa
'Greta & Friday II: Amor que mor' es basa en la parella 40 anys després. Font: Escenari Joan Brossa.
Les obres de teatre són una producció pròpia de l'Escenari Joan Brossa. Font: Ajuntament de Barcelona
Les obres de teatre són una producció pròpia de l'Escenari Joan Brossa. Font: Ajuntament de Barcelona.

Greta Thunberg i Fridays For Future inspiren una història d'amor al teatre

Autor/a: 
Alba Marino
LaviniaNext

Resum: 

L'Escenari Joan Brossa crea el cicle 'Greta&Friday', un díptic teatral que aborda l'amor en un temps convuls marcat pels moviments contra el canvi climàtic.

El nom de Greta Thunberg i de Fridays For Future s’han convertit en imprescindibles quan es parla de canvi climàtic i de medi ambient. La jove sueca de disset anys i la plataforma de vaga escolar han inspirat aquest cicle teatral format per dues propostes a l'Escenari Joan Brossa. El seu director artístic, Marc Chornet, volia captar "l'herència de Brossa" amb dues peces d'estètica arriscada. Per fer-ho, l'encàrrec als dramaturgs era el d'abordar teatralment el fenomen activista dels joves en un moviment global i compromès com és el de Fridays For Future, liderat per Thunberg.

La primera peça, 'Amor pur', la signa l'Albert Mestres i es podrà veure del 22 de gener al 16 de febrer. La segona, 'Amor mor', de la Queralt Riera, es podrà veure del 20 de febrer al 15 de març.

'Amor pur,' dos joves amb ganes de canviar el món

Dos adolescents que es coneixen a una manifestació de Fridays For Future i s’enamoren centren l'argument de la primera proposta del cicle, 'Amor pur'. La responsable de producció de l’Escenari Joan Brossa, la Sheila Eroles, explica que la idea va sorgir del director artístic mentre preparava la nova programació. L'objectiu era unir els joves, aquest ressò de les manifestacions i la necessitat de frenar el canvi climàtic a una peça teatral. Aquesta primera obra, encarregada a l'Albert Mestres, la interpreten la Lola Carandell i el José Luis Oliver.

'Amor mor', la parella quaranta anys després

La segona peça d'aquest itinerari va a càrrec de la dramaturga Queralt Riera. L'Annabel Castan i l'Òscar Muñoz són els intèrprets de la peça 'Amor mor', que transcorre quaranta anys després de l'enamorament de la primera parella. Amb un relat no lineal, la proposta mostra a l'espectador com canvia la vida dels personatges, que emprenen un viatge que els transformarà per dintre i per fora.

Cadascuna de les dues peces tenen sentit de forma independent, però el relat conjunt s'entén amb tota la seva força si es veu el cicle complet. Tot i tenir una vessant d’història romàntica, la Sheila Eroles adverteix: “els dramaturgs són brussians, així que es tracta d'un cicle molt vinculat a Joan Brossa. No serà una història d’amor comú”.

Afegeix un comentari nou