Imperdibles culturals agost 2018

Federació Ateneus de Catalunya
La gent de Vilanova i la Geltrú es prepara per rebre la mulassa boja  Font: Encarna Ramon
La gent de Vilanova i la Geltrú es prepara per rebre la mulassa boja
Un 3de10 dels Verds per Sant Fèlix Font: La Fura del Penedès
Un 3de10 dels Verds per Sant Fèlix

Imperdibles culturals agost 2018

Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Arriben les vacances i, amb això, les festes majors, els festivals i tot un esclat cultural d'activitats per a tots els gustos. Heus ací una petita tria per recórrer tot el territori durant el mes d'agost tot vivint la festa.

Festa Major de Vilanova i la Geltrú (20 de juliol - 6 d'agost)

Ja arriba, com cada any, la Festa Major de Vilanova, una de les més importants del calendari de festes majors del país. Correfocs amb diables, gegants, la Carpa Juanita, el Porró, els dracs, els Bordegassos... i les tres mulasses: la Cabreta, la Presumida, i la 'Boja', l'estrella, sense cap mena de dubte. L'espectacularitat de la festa es completa amb l'encant del castell de focs de dissabte 4 a la platja de Ribes Roges, un esdeveniment que fa ombra al Concurs de Castells de focs de Blanes; i els concerts, aquest any amb Els Catarres.

Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) (Diverses localitzacions - juliol i agost 2018)

Un any més, i ja en són vuit, solistes i prestigiosos grups del moment de la música antiga actuen en diversos municipis per donar a conèixer la passió per aquesta modalitat. S’han programat, en total, 52 concerts repartits per tot el territori pirinenc, i l'oferta pel mes d'agost encara compta amb 19 esdeveniments i dues sessions de Gastrofilm, un espai per compartir una projecció entre productes gastronòmics.

Festival Acústica (Figueres, 30 d'agost a 2 de setembre)

Les grans estrelles del panorama musical es concentren a la capital de l'Empordà, Figueres, per participar en un festival que va començar fa més d'una dècada, amb ganes de fer-se un lloc entre els festivals d'artistes emergents de la zona. El creixement de públic any rere any l'han convertit en un gegant i una cita imprescindible per a les comarques de l'Empordà i de la resta del país que vagi a passar un cap de setmana a Figueres.

Ésdansa 2018 (Les Preses, 20 al 26 d'agost)

El festival més important de la població garrotxina de Les Preses, és de dansa. L'Ésdansa compleix 36 edicions, i ho fa amb una setmana carregada d'espectacles de producció catalana, però també de fora, amb la presència de grups internacionals, que faran una mostra de danses populars de diversos països dels dos hemisferis.

Cicle Dijous a la Fresca a la Vall de Boí (Vall de Boí, tots els dijous d'agost)

Música tradicional en un dels santuaris de Catalunya: la Vall de Boí. El Patronat de la Vall de Boí ha organitzat un cicle de música tradicional per a tots els dijous d'agost i dos de juliol a diversos pobles de l'entorn, Boí, Erill la Vall, Pla de l'Ermita, Taüll, Durro i Barruera. El cicle a més d’oferir una alternativa musical a les nits d’estiu de la vall, pretén també donar a conèixer petits racons dels pobles, que normalment no són visitats i que sempre tenen un encant especial.

Essències (Montblanc, 25 i 26 d'agost)

Essències és un projecte objectiu del qual és difondre la cultura, i més concretament, la música, la gastronomia a través de l'activisme i el compromís social. Enguany celebra la tercera edició i l'èxit que està assolint a Montblanc fa que es plantegi fer una edició d'hivern. De moment, per aquest agost hom hi trobarà caps de cartell com ara La Vella Dixieland, Andrea Motis, Doctor Calypso o Pablo Hasél, entre d'altres.

Diada de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès (30 d'agost)

La Diada de Sant Fèlix de Vilafranca és la catedral dels castells. Una jornada d'apoteosi on les millors colles malden per batre rècords i fer història. Una jornada absolutament imperdible per a tots els amants de la cultura castellera.

Festes de Sant Magí (Tarragona, 14 al 19 d'agost)

Poc s'imaginava l'eremita tarragoní del segle III Magí, torturat pels romans, que 1700 anys després la seva ciutat el recordaria amb unes festes que evoquen la seva figura i són motiu de peregrinació des de molts llocs per gaudir de tot un cicle d'activitats molt completes que són el millor preludi per a la Festa Major de Santa Tecla.

La Schubertíada 2018 (Diverses poblacions durant el mes d'agost)

Viu un agost de música clàssica amb la Schubertíada, el festival de música clàssica que organitza l'Associació Franz Schubert Barcelona a diversos pobles de l'Empordà, principalment Vilabertran. Enguany, aquest cicle de concerts de música clàssica estrena el que serà la primera Acadèmia a Vilabertran. Aquesta acabarà amb un concert final que serà un recital més del festival, un al·licient més pels músics participants.

Afegeix un comentari nou