Imperdibles culturals al setembre
Comparteix
Festivals, concerts, fires, festes majors, ... L’estiu encara no s’ha acabat. Les entitats l’exprimeixen al màxim!
- Ateveu (1 i 2 de setembre, Vilanova i la Geltrú)
L’entitat cultural Desperta! homenatja a l’artista vilanoví desaparegut enguany, Pere Tàpias, amb un cartell que té cura de donar espai a l’equitat i la representació territorial. La Mostra de Cançó d’Autor dels Països Catalans acollirà, a la plaça de l’Assumpció de La Geltrú, Espot i Mañé (Vilanova), Mazoni , Gemma Humet, Marina Ràfols, Olga y Los Ministriles i La Fera Ferotge.
- 26ena Nit del Foc (2 de setembre, Cambrils)
La vetllada omplirà el nucli antic de diables i pólvora. La festa començarà a les 18h amb el correfoc infantil, que enguany creixerà amb l’estrena de la Farnaqueta, una nova bèstia de foc de la Colla Gegantera Tota l’Endenga. A continuació, una desena de colles de diables i bèsties de foc es concentraran a la plaça de la Vila, on a les 22:30h s’iniciarà el correfoc pels carrers del nucli antic fins a la plaça del Setge. Es tancarà amb l’encesa final, l’espectacle pirotècnic i el concert de l’Orquestra Mitjanit i Dj Ceba al Parc del Pinaret. Ho organitza la Colla Gegantera Tota l'Endenga, amb la col·laboració del Ball de Diables Els Cagarrieres.
- Festa Major de Les Borges Blanques (de l’1 al 5 de setembre)
La capital de Les Garrigues estarà cinc dies de festa major amb concerts, cercaviles, trobades gastronòmiques i espectacles familiars. Algunes destacables són: els concerts de Gertrudis i Sopa de Cabra; la plantada de la 35a Trobada de gegants, grallers i correfocs; els espectacles infantils ‘Càsting’, de la Cremallera Teatre, i ‘Rum rum Trasto Karts!’, de Xip-Xap Teatre.
- Fira Tàrrega (del 7 al 10 de setembre)
Una vuitantena d’espectacles multidisciplinars d’arts escèniques ocuparan diferents espais de la ciutat de Tàrrega, com cada any, en una cita imprescindible per als i les amants de l’art de carrer fet a mà. Propostes que deixen al públic amb l’ai al cor, com “Aüc” de Les Impuxibles i Carla Rovira; propostes per a inconformistes socials, com “D-Contrucción”, de Dyptik; i d’altres esbojarrades, com “Ningú no va als aniversaris a l’estiu”, dels Hermanos Picohueso, però totes d’una qualitat selecta.
- Festivalet Monocicle (16 de setembre, Sant Pere de Ribes)
El Centre Social Ribetà-Els Xulius (Garraf) acollirà la tercera edició del cicle de música intimista, la festa culminació del Concurs de Cantautors/es previ. A l’escenari hi pujaran les tres persones finalistes d’entre 69 candidatures –el doble que l’any passat- i, jurat i públic, podran votar l’artista guanyador/a. Al llarg de tota la jornada hi haurà tallers musicals adreçats a nadons i infants; roda d’instruments a càrrec de l’Escola de Música de Sant Pere de Ribes; concert vermut amb Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach; concert coral; classe de salsa; concert d’Intana. Enguany el certamen s’ha proposat visibilitzar les dones artistes en un context habitualment masculinitzat.
- Taral·la (16 i 17 de setembre, Granollers)
És una fira destinada a donar informació i formació sobre la música i la seva rellevància com a element educatiu, adreçada a professionals, estudiants, famílies amb nens amb NEE i al públic general. La segona edició estarà dirigida per la pedagoga, musicoterapeuta i cantant Dàmaris Gelabert i el seu equip de l’Associació Totsona. Tindrà lloc al Roca Umbert - Fàbrica de les Arts, que acollirà tallers per a diferents edats, espai per als més petits, més d’una vintena d’expositors, concerts en viu, tallers pràctics, propostes didàctiques, animacions a l’espai exterior, foodtrucks i moltes altres experiències enriquidores on l’ingredient principal és la música.
- Festes de Santa Tecla (del 15 al 24 de setembre, Tarragona)
10 dies i gairebé 500 activitats lúdiques i festives per a tots els públics. En nom de la patrona tarragonina, la seva tradició, qualitat i participació, han rebut el reconeixement de Festa d'interès turístic nacional, i el de Festa patrimonial d'interès nacional. Grans concerts (Txarango i Roba Estesa), es recuperarà el Mercat Central i la plaça del Pallol com a espais festius; es mantindrà el Seguici Popular, la Plaça FrikiEnguany i les Barraques s’incorporaran al programa de festa major.
- Festa de la Mercè (del 22 al 25 de setembre, Barcelona)
Després de la presentació del cartell –controvertit- dissenyat per Javier Mariscal, ja és oficial que l’escriptora local Marina Garcés serà la pregonera d’enguany. Reykjavik serà la ciutat convidada d’aquest 2017 i la festa s’estendrà per tots els barris. La inclusió del parc de la Trinitat en el programa portarà novament propostes musicals de casa i internacionals; el BAM, la Cursa de la Mercè... I bon humor amb la ‘Roda de Monòlegs de La Mercè 2017’ organitzada per El Terrat.
- Associa’t a la Festa! (del 23 al 25 de setembre, Barcelona)
La proposta vol esdevenir un punt de trobada de les associacions de Barcelona a la plaça Catalunya per fer visible l’enorme vitalitat del moviment associatiu a la capital catalana. Amb prop de 200 activitats plurals, participatives, singulars i creatives durant la Mercè. Un programa coproduït amb 180 associacions de Barcelona que durant tres dies faran de la festa el gran atractiu per convidar grans i petits a participar-hi, en què la tradició autogestionària de les associacions farà gaudir de l’energia comunitària i la seva capacitat transformadora.
- Girona Film Festival (del 27 al 30 de setembre, Girona)
100 països participaran a la 29ena edició del GFF amb el poder de la transformació posat en els i les cineastes. Concebut com un Congrés Internacional de Talent, no com un esdeveniment per passar el temps, segons la pròpia organització. Es podran veure curtmetratges, llargmetratges, documentals, microrelats, D.O. Girona, produccions per a infants i un llarg etcètera de categories.
Afegeix un nou comentari