La 17a edició del Zoom Festival amplia mires i duplica la seva oferta

LaviniaNext
 Font: Foto cedida pel Zoom Festival
Font: Foto cedida pel Zoom Festival
 Font: Foto cedida pel Zoom Festival
Font: Foto cedida pel Zoom Festival

La 17a edició del Zoom Festival amplia mires i duplica la seva oferta

LaviniaNext

Resum: 

El festival audiovisual, que se celebra a Igualada i Barcelona del 26 de novembre a l’1 de desembre, segueix creixent i enguany projecta prop de 50 produccions.

Un any més, el món de l’audiovisual té una cita ineludible al Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya, que celebra la seva 17a edició més en forma que mai. Enguany, el certamen organitzat per l’Ateneu Igualadí gairebé duplica la seva oferta respecte a l’any anterior i incrementa els formats que es presenten a la Secció Oficial. A més, amplia mires i s’obre a tots els continguts audiovisuals, independentment del format, canal de distribució i audiències.

Així, el festival, que té lloc a diferents espais d’Igualada i Barcelona, va un pas més enllà i incorpora nous gèneres a banda de la ficció televisiva. Així, enrobusteix la Secció Oficial, que en aquesta edició aplega un total de 33 produccions, dividides en cinc categories: ficció, programes informatius, esportius, culturals i divulgatius i d’entreteniment.

L’estrena del film ‘Èxode’, de Román Parrado, sobre l’exili republicà de finals del 1938 arran de la Guerra Civil Espanyola, dona el tret de sortida al festival el dimarts 26 de novembre i inaugura una programació molt completa, farcida de propostes interessants per a una audiència d'ampli espectre.

Entre l’oferta també s’inclouen programes de gran audiència com ‘L’APM’ i ‘Katalonsky’, de TV3, així com les nits electorals de la cadena pública catalana i els èxits de TVEMasterchef Celebrity’ i ‘Juego de niños’, entre molts altres. El certamen, com sempre, també fa espai a produccions i programes d’arreu del món, com Itàlia, Alemanya, Corea del Sud i Puerto Rico.

Produccions de proximitat i per als més menuts

Més enllà de la Secció Oficial, el festival també inclou altres seccions com el Zoom Km0, que presenta vuit produccions de la comarca de l’Anoia, com el documental ‘Doña Nati’, dirigit per Òscar López i centrat en la figura de Natividad Yarza, la primera alcaldessa de Catalunya. El programa d’entreteniment ‘Globus Sonda’ o el documental ‘Ateneus de Llibertat’, produït per la Federació d’Ateneus de Catalunya i Nosotros Films, completen, entre altres, la secció de proximitat del festival.

Per altra banda, Zoom Kids, la secció per als més menuts té presència al festival amb la projecció de ‘Joguines guardianes’, una producció d’animació sud-coreana en clau de comèdia que reflexiona sobre la influència de les noves tecnologies en els infants.

Formacions per potenciar el talent

Però no tot són projeccions al Zoom Festival. Les activitats formatives també tenen lloc al programa del festival, en el marc de les Zoom Class, que se celebren a Igualada i Barcelona i permeten als participants estudiar formats d’èxit inclosos a les categories de no-ficció. A més, el Talent Campus de Formats de TV ofereix una estada formativa a Igualada i els dona la possibilitat de presentar els seus propis projectes.

Els premis del festival

El Zoom Festival no vol deixar de premiar la bona feina dels creadors i atorga els seus premis en una gala de cloenda que se celebra el 30 de novembre al Teatre Municipal de l’Ateneu.

Es concedeixen 13 guardons, un per cada categoria de la Secció Oficial. A banda, enguany els Premis d’Honor reconeixen la trajectòria de la periodista Mari Pau Huguet i el Canal #0 de Movistar.

Mireia Agramunt, Marina Salas i Candela Figueras són les finalistes del Premi Auguri Sita Murt, un guardó que es decideix per votació popular a través d’Instagram i premia el talent de joves actrius i comunicadores del món audiovisual amb projecció de futur.

Tanmateix, també per votació popular a través de les xarxes, s’entrega el Premi DO Catalunya al Millor Format de TV Català, amb un total de cinc formats finalistes. Els premis al millor instagramer i Youtuber, que decideixen els estudiants de centres d’Igualada i Barcelona, completen l’elenc de premis del festival.

Podeu consultar el programa complet del Zoom Festival per conèixer al detall totes les projeccions i activitats que el certamen ofereix en la seva 17a edició.

Afegeix un comentari nou