La campanya #ObrimFinestres vol donar aire a Sant Jordi

LaviniaNext
Autor/a: 
Dani Sorolla
 Font: LLegir en Català
Cartell de la iniciativa Font: Llegir en Català
 Font: Pixabay (Llicència CC)
Aquest Sant Jordi el passarem confinats a les nostres llars a causa del Covid-19. Font: Pixabay (Llicència CC).
 Font: Pixabay (Llicència CC)
Sant Jordi és el dia més important de l'any per a les llibreries i editorials. Font: Pixabay (Llicència CC).

La campanya #ObrimFinestres vol donar aire a Sant Jordi

Autor/a: 
Dani Sorolla
LaviniaNext

Resum: 

La iniciativa engegada per Llegir en Català té l’objectiu de promoure la compra de llibres d’editorials independents per regalar en aquesta diada marcada pel confinament.

Ha costat, i molt, però una vegada hem assumit que enguany per Sant Jordi no podrem sortir a passejar pels carrers, trastejar per paradetes i llibreries i regalar roses a les persones estimades, cal fer un pensament per adaptar-nos a la nova situació.

El Covid-19 ens ha deixat sense el que per a molts és el dia més especial de l’any. Per a moltes llibreries i editorials, Sant Jordi és més que això, atès que la suspensió de la diada les deixa en una situació francament complicada.

Per evitar que això passi i parar el cop, s’han posat en marxa diverses iniciatives que pretenen donar aire a tots els que depenen, en major o menor mesura, de la diada del 23 d’abril.

Una de les més destacades és la campanya #ObrimFinestres, que ha posat en marxa l’associació d’editorials independents Llegir en Català, en col·laboració amb el portal Libelista. L’objectiu de la iniciativa és promoure la compra de llibres per regalar aquest 23 d’abril, com hem fet sempre per Sant Jordi.

En un temps en què vivim confinats a les nostres llars, la idea és obrir finestres a la imaginació i a un futur millor a través dels llibres. La literatura com a antídot contra la por, l’angoixa i els efectes dramàtics d’aquest drac que és el coronavirus. Així, al llarg d’aquests dies, editors i escriptors recomanen llibres d’editorials independents que formen part de Llegir en Català per animar els lectors a comprar i regalar literatura.

"No volem renunciar del tot a la nostra festa major del llibre. Volem fer dels llibres de Sant Jordi les finestres que ens acompanyen en aquest temps de confinament", ha explicat l'associació en un comunicat.

Es proposa comprar llibres al portal en línia Liberalista, a través de la llibreria que s’esculli, perquè ens els enviïn a nosaltres o a la persona a qui els vulguem obsequiar. Des de Llegir en Català s’aposta per fer l’entrega de llibres “després del confinament” o per recollir-los a les llibreries quan es reprengui l’activitat comercial i puguin reobrir. No obstant això, en un expliquen que “respecten i entenen totes les postures escollides”. A banda, el mateix dia de Sant Jordi, els destinataris dels llibres rebran una felicitació molt especial.

A més, l’associació sorteja un lot de vuit llibres de les editorials que hi formen part per a tots aquells que es donin d’alta al seu butlletí electrònic.

Afegeix un comentari nou