La Carbonera guanya el Premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany

Colectic-comunitari
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
La llibreria La Carbonera ha guanyat el premi del públic amb el projecte Ruda Fem Fest. Font: La Carbonera Font: La Carbonera
La llibreria La Carbonera ha guanyat el premi del públic amb el projecte Ruda Fem Fest. Font: La Carbonera

La Carbonera guanya el Premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany

Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Colectic-comunitari

Resum: 

La llibreria cooperativa del Poble-sec aconsegueix la menció del públic i podrà dur a terme el seu projecte Ruda Fem Fest.

La llibreria cooperativa La Carbonera ha estat guardonada amb el Premi 8 de Març – Maria Aurèlia Capmany que atorga l'ajuntament de Barcelona. En concret, La Carbonera s'ha fet amb el premi del públic per la seva proposta de creació d'un festival de cultura feminista.

"Estem molt contentes", explica Carlota Freixenet, llibretera de La Carbonera. "Vam presentar el projecte a darrera hora, sense saber si encaixava del tot, i ens va fer molta il·lusió el sol fet d'estar seleccionades".

Mitjançant la plataforma Decidim, la ciutadania de Barcelona ha atorgat el guardó al Ruda Fem Fest, una proposta de creació d'un espai de reflexió i diàleg, tant comunitari com individual, amb perspectiva de gènere.

Tal com han explicat les responsables del Ruda Fem Fest a través d'un vídeo a les seves xarxes socials, "a Barcelona li feia falta 'tinglado' gros dedicat als feminismes, en l'àmbit de ciutat i que fos transversal a nivell de contracultura».

Ara, aquest projecte que va néixer fa uns mesos a mans de la Carlota Freixenet, la Mar Redondo i la Laia Salvador està més a prop de ser realitat gràcies als 3.000 € del Premi Maria Aurèlia Capmany.

Un premi amb gairebé 40 anys d'història

El Premi 8 de Març – Maria Aurèlia Capmany porta des del 1987 reconeixent iniciatives i projectes orientats a la defensa i la promoció dels drets de les dones.

Enguany, el guardó s'ha atorgat sota el lema "el desig irrefrenable de llibertat" i pretenia donar suport a propostes relacionades amb el lliure desenvolupament de la llibertat sexual de les dones, a més de garantir els seus drets sexuals i reproductius.

La proposta guanyadora del premi del jurat ha estat el projecte El teu cos, el teu camp de plaer de l'entitat Sida Studi, que consta d'una campanya de sensibilització per a la ciutadania, a més de la creació d'un cicle de tallers.

Afegeix un comentari nou