Àmbit de la notícia
Cultural

La Fira d’Economia Solidària tanca consolidant l’auge de l’economia alternativa a Catalunya

Entitat redactora
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a
Judit Meix
  • Acte d'inauguració de la #FESC22, amb Joel Díaz (esquerra), Carme Ruscalleda (centre) i Lola Vendetta (dreta). Font: La Clara Comunicació
    Acte d'inauguració de la #FESC22, amb Joel Díaz (esquerra), Lola Vendetta (centre) i Carme Ruscalleda (dreta). Font: La Clara Comunicació Font: La Clara Comunicació
  • Acte expositor a la #FESC22
    Acte expositor a la #FESC22. Font: La Clara Comunicació Font: La Clara Comunicació
  • Concert de La Cantina
    Concert del grup musical La Cantina. Font: La Clara Comunicació Font: La Clara Comunicació

La Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) ha celebrat la seva onzena edició a la Fàbrica Fabra i Coats.

140 entitats expositores i més d’un centenar d’activitats han conformat la darrera edició de la FESC, la trobada anual del moviment d’economia solidària de Catalunya. Impulsada per la Xarxa d'Economia Solidària (XES), és la primera que se celebra des de l’esclat de la pandèmia, sense cap mena de restricció i un ambient alegre i tranquil. Una de les principals conclusions de la Fira és l’augment del 19% en dos anys d’aquest model d’economia.

Des de l’equip organitzador de la Fira han valorat “molt positivament aquesta edició”, tant pel que fa a l’assistència general com a les diverses activitats organitzades. “El repte és seguir treballant per arribar a tota la ciutadania”, apunten des de la XES.

Un dels moments estrella de la Fira ha estat l’acte inaugural de la #FESC22: una conversa entre la xef Carme Ruscalleda i la il·lustradora i activista feminista Lola Vendetta. El comunicador i humorista Joel Díaz ha estat l’encarregat de la moderació de l’acte, que ha donat pas als concerts de La Cantina i Los Bongo Beat.

Aquesta edició de la FESC ha comptat amb diverses xerrades de reflexió, com el debat per afrontar el col·lapse i treballar per a la transició ecosocial; viure altres més lúdiques com els tastos de xocolata i cafè de comerç just; o distreure a tota la família en un espai infantil de joc sostenible. 

L'auge en el model d’economia solidària no ha estat l’única conclusió de la FESC. L’organització ha recollit les observacions de les entitats expositores i les persones visitants, que han expressat la necessitat de fomentar la intercooperació, clau per al futur de les societats. De la mateixa manera, creuen que la transició ecosocial és clau en l’economia social solidària. També, disposar d’un protocol antiassetjament com a eina essencial per a les organitzacions i la seva transformació feminista

La FESC, una exposició d’economia social en tots els sectors

La Fira ha acollit entitats expositores dels diversos sectors econòmics, com són el de l’alimentació, l’assessorament, la comunicació, l’habitatge, la salut i les cures, entre d’altres.

Aquesta edició de la FESC ha disposat de diverses modalitats de participació per a les organitzacions: presencial durant tot el cap de setmana, només durant una franja concreta o, si ho preferien, de forma virtual per rebre consultes concretes sobre els seus projectes. 

L’economia social i solidària, en creixement

La FESC es consolida en un moment clau de visibilització de l’economia social i solidària. Cada vegada està més reconeguda a nivell social, el que es tradueix també en una apreciació positiva de la participació en l’esdeveniment. No només pel nombre d’assistents, sinó per la bona valoració que en fan les entitats i les persones participants.  

Per analitzar l'evolució de l’economia solidària, la XES ha agafat les dades obtingudes a través del seu balanç social i s’extrapolen al nombre d’organitzacions associades. Actualment, la XES compta amb 353 entitats i empreses sòcies, davant les 297 que tenien l’any 2020. Ha augmentat també el nombre de persones implicades en més d’un 17%, i això els ha permès ampliar l’equip tècnic i els ingressos.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari