La música com llenguatge de convivència

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La música com llenguatge de convivència

Resum: 

Dins del programa de la Festa Major de Prospe de Barcelona, el dissabte 29 de maig a les 20:00h a la plaça Nou Pins de Barcelona, actuarà l'orquestra “Veus per a la Integració” (VPI). Aquesta formació musical utilitza el llenguatge universal de la música com agent d'unió i convivència entre els seus integrants: més de 70 nens i nenes, d'entre 5 i 15 anys, de molt diversa procedència: Argentina, Bolívia, Catalunya, Colòmbia, Equador, Marroc, Perú, Rússia, Veneçuela.

Aquest projecte, que es basa en el model de les Orquestres Infantils i Juvenils de Veneçuela (FESNOJIV) -que utilitza la música com factor integrador de la infantesa de zones pobres i marginals-, s'adapta a la realitat de Barcelona, posant l'èmfasi en el factor integrador, de foment de la convivència, de la música. El projecte ha servit també per a formar musicalment als seus joves integrants, alhora que afavoreix la seva autoestima, amb concerts i trobades amb músics professionals i amb els mitjans de comunicació.

La iniciativa, dirigida pel músic veneçolà, Pablo González, i la seva família, va començar la seva singladura en l'any 2004. Actualment el grup rep classes setmanals de cant i d’orquestració (violins i violoncels) en el centre cívic Les Basses.“Veus per a la Integració” té ja un ampli reconeixement a Barcelona i Catalunya. Exemple d'això és la invitació que els va fer l'artista veneçolà, Franco de Vita, per a cantar amb ell una cançó en el Palau de la Música, el passat mes de febrer. Altre exemple d'això és la seva actuació aquest Sant Jordi amb el grup infantil Macedònia.

Per a més informació cliqueu aquí.

Què és la Xarxa 9 Barris Acull?
9 Barris Acull és una xarxa integrada en l'actualitat per més de seixanta entitats, entre les quals figuren AAVV, AMPA's, parròquies, associacions culturals i esportives, entitats de lleure i de solidaritat, escoles d'adults etc., I en la qual està representat també el districte municipal.
La finalitat de la Xarxa és treballar de manera coordinada per fomentar la convivència i facilitar la incorporació en els barris dels nous veïns i veïnes que procedeixen de la immigració.
Xarxa 9 Barris Acull
C/ Badosa, 36-38, baixos
08016 Barcelona
933537871
www.9bacull.org

Afegeix un comentari nou