La música de Bach, explicada per a tothom, arriba a Barcelona

Associació Cor Ciutat de Mataró
Autor/a: 
Cor Ciutat de Mataró
 Font: Ana Villa Uriol
Font: Ana Villa Uriol

La música de Bach, explicada per a tothom, arriba a Barcelona

Autor/a: 
Cor Ciutat de Mataró
Associació Cor Ciutat de Mataró

Resum: 

Un concert conferència és la proposta del Cor Ciutat de Mataró i l'Auditori de Sant Martí per acostar la música de Bach a tots els públics.

Els motets de Bach són unes obres relativament breus però d'una gran complexitat. Bach va utilitzar els motets perquè podia jugar amb tot un ventall de formes musicals que li permetien acompanyar i explicar el text que volia transmetre. Bach juga constantment amb les paraules, la música i també amb les matemàtiques.

La seva obra, però, avui ens pot semblar llunyana i, a vegades, complicada. És per això que el Cor Ciutat de Mataró aposta per una proposta didàctica, en què en Joan Vives, presentador de Catalunya música, ens explicarà quin és el paper de la música cantada dins la litúrgia luterana, com Bach escriu els seus motets i conceptes clau com què és un motet, què eren i per a què servien els corals i què és la música figurativa, que Bach utilitza perquè les emocions que volia transmetre, com la por, la confiança i com l'ésser humà se sent davant la vida i la mort, arribin a l'oient.

Amb aquesta proposta, el Cor Ciutat de Mataró pretén acostar la música barroca al públic, sense les barreres d'haver pogut rebre o no formació musical.El programa, que es va estrenar a Mataró i s'ha rodat al Vallès, arriba a Barcelona el proper diumenge 24 de març, a les 18:30, dins el cicle de propostes dinamitzadores de l'Auditori de Sant Martí de Provençals, 'Diumenges de Clàssica'. L'entrada és lliure.

Es pot trobar més informació a la web del Cor Ciutat de Mataró i a l'Auditori Sant Martí.

Afegeix un comentari nou