Àmbit de la notícia
Cultural

La ‘Quinoa Viatgera’: una iniciativa educativa per promoure el consum d'aliments sostenibles.

Entitat redactora
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a
Meri Mir
  • És habitual que les estudiants amb altes capacitats se sentin desmotivades amb els seus estudis, ja que el seu ritme d'aprenentatge és molt superior i, sense una adaptació dels currículums, poden arribar a avorrir-se. Font: iStock.
    El conte va més enllà de la narració d'una història, plantejant preguntes fonamentals sobre l'origen dels aliments que arriben als nostres plats. Font: Pexels (llicència CC)
  • La contaminació atmosfèrica afecta directament a la salut del desenvolupament dels infants, per tant, és important crear un futur sostenible.
    El conte va més enllà de la narració d'una història, plantejant preguntes fonamentals sobre l'origen dels aliments que arriben als nostres plats. Font: Pexels (llicència CC)
  • Instal·lacions i activitats habituals a la cooperativa Les Planes (Torregrossa, Pla d'Urgell)
    El conte va més enllà de la narració d'una història, plantejant preguntes fonamentals sobre l'origen dels aliments que arriben als nostres plats. Font: Cooperativa Les Planes

'La Quinoa Viatgera', una col·laboració entre l'Observatori DESCA i l'aFFaC, pretén conscienciar famílies i infants sobre el consum d'aliments sostenibles, impulsant una comunitat més conscient dels drets humans i la sostenibilitat.

 

El projecte ‘La Quinoa Viatgera’, una col·laboració entre l'Observatori DESCA (Drets Econòmics, Socials, Culturals i Ambientals) i l'Associació de Federacions de Famílies d'Alumnes de Catalunya (aFFaC), busca conscienciar les famílies i els infants sobre la importància de consumir aliments sostenibles i respectuosos amb els drets humans.

 

L'Observatori DESCA i l'aFFaC, amb aquesta iniciativa, han mobilitzat la comunitat en la promoció d'un consum alimentari més conscient, considerant tant els drets humans com la sostenibilitat ambiental. ‘La Quinoa Viatgera’ representa un pas significatiu per Barcelona en la construcció d'una societat més conscient i responsable davant dels reptes actuals.

 

La il·lustradora Jorgina Juvé ha donat vida a aquesta obra, que no només conta una història, sinó que també planteja interrogants fonamentals sobre l'origen dels aliments que arriben als nostres plats.

 

La presentació del llibre

 

El 14 de desembre, la Biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona acollirà la presentació del llibre. La contacontes Laberta Delpoblet narrarà el conte, i hi haurà una xerrada-taller per les famílies per aprofundir en els desafiaments del sistema alimentari i explorar com podem contribuir a millorar-ho des de les llars. També es regalaran 100 còpies del llibre als assistents.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari