Pantalles Literàries: fomentant el contacte entre adolescents i professionals de l’escriptura

Suport Tercer Sector
El jovent participant té entre 12 i 17 anys i prové de llocs diversos. Font: Pexels
El jovent participant té entre 12 i 17 anys i prové de llocs diversos. Font: Pixels.
El projecte 'Pantalles literàries' ha comptat amb la participació d'escriptors i escriptores professionals. Font: Pexels
El projecte ha comptat amb la participació d'escriptors i escriptores professionals. Font: Pixels.

Pantalles Literàries: fomentant el contacte entre adolescents i professionals de l’escriptura

Suport Tercer Sector

Resum: 

A través d'aquest projecte, el jovent ha pogut preguntar i demanar recomanacions a diversos autors i autores professionals.

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), presidida per l’escriptor Sebastià Portell des de l’any 2002, ha posat en marxa el projecte Pantalles literàries per fomentar el contacte entre joves adolescents i escriptors/es de diferents estils. D’aquest projecte han format part joves d’entre 12 i 17 anys de Barcelona, Banyoles, Calella, Cabaces, Eivissa, Girona, Perpinyà, Puçol, Sant Just Desvern i Viladecans.

Segons Sara Serrano, membre de l’AELC, l’objectiu principal “és acostar els lectors joves als autors que han llegit, de manera que sentin la lectura propera i es puguin implicar més activament en el món literari”.

Aquests joves lectors i lectores han pogut realitzar dues preguntes i demanar recomanacions mitjançant un vídeo. D’aquesta manera, s'ha creat una llista de reproducció de Youtube on es poden consultar tots els vídeos dels seus escriptors i escriptores favorits responent.

Actualment, aquesta llista ja s’ha completat amb tots els i les professionals de l’escriptura participants. Aquests han estat Laia Aguilar, Pasqual Alapont, Noemí Bagés, Llorenç Capdevila, Roc Casagran, Jaume Copons, Xavier Duran, David Fernàndez, Enric Larreula, Salvador Macip, Jordi de Manuel, Francesc Miralles, Miquel Obiols, Francesc Puigpelat, Miquel Pujadó, Josep Rodríguez i Ferrer, Àfrica Ragel i Raül Romeva.

La valoració, segons Serrano, és molt bona: “Els joves que han participat ho han fet contents i els autors també han estat satisfets de poder posar cara als seus lectors”. De moment, comenta, estan recollint els vídeos que queden per sortir aquests dies.

D’aquests vídeos es poden extreure cites com la de Laia Aguilar: “A partir d’un determinat moment em va començar a interessar tot el tema de les intel·ligències múltiples, que hi ha vàries, l’interpersonal, la física, l’emocional, i a mi m’interessava fer un personatge extraordinari” referint-se a la seva novel·la 'Wolfang'; o la de Raül Romeva recomanant “el llibre de Daniel Innerarity, 'La Democràcia d’Europa' que explica molt bé les dificultats que avui té el projecte europeu i la complexitat, que aquest és l’altre element per mi rellevant”.

Afegeix un comentari nou