L'Arnau Itinerant busca projectes artístics pel 2020

Ravalnet
Autor/a: 
Marta Rius
Convocatòria 2020 per a propectes artístics a L'Arnau Itinerant. Font: L'Apòstrof
Convocatòria 2020 per a propectes artístics a L'Arnau Itinerant. Font: L'Apòstrof

L'Arnau Itinerant busca projectes artístics pel 2020

Autor/a: 
Marta Rius
Ravalnet

Resum: 

El teatre barceloní sense seu obre la convocatòria per rebre propostes artístiques per programar mentre duren les obres de rehabilitació de l’edifici.

Si tens un projecte artístic, comunitari o de memòries vinculat als barris del Raval, el Poble-sec o Sant Antoni pots proposar-lo per ser programat a l'Arnau Itinerant.

Tot i que no té seu física, a l'espera que finalitzin les obres de rehabilitació de l’edifici, el Teatre Arnau ha obert la convocatòria 2020 per rebre nous projectes per l'Arnau Itinerant. El que fa peculiar l'Arnau, a més de ser l'últim teatre de barraca de Catalunya, és que compta amb una programació itinerant arrelada als barris que connecten amb el Paral·lel.

La data límit per presentar propostes és el dilluns, 24 de febrer.

Tot el procés, des de la selecció de les propostes fins a l’execució dels projectes, estarà sotmès al principi de transparència. Les propostes han de complir amb els requisits generals que figuren a les bases de la convocatòria 2020: compromisos amb L'Arnau, han de tenir caràcter interdisciplinar i integrar hibridació entre ells, presentar comptes i avaluació clara.

Què és L'Arnau Itinerant?

L’Arnau és el darrer teatre de barraca de Barcelona i de tota Catalunya. Demanava a crits que algú el salvés. I és el Paral·lel, que l’ha vist alçar-se i apagar-se, qui ho ha aconseguit. La lluita veïnal és el motor del nou teatre Arnau, un projecte artístic arrelat als barris del Raval, el Poble-Sec i Sant Antoni. L’aposta és clara: esdevenir un laboratori sòcio-cultural que transformi els barris a través del risc i la creativitat, l’autogestió i l’afany d’experimentar.

L’Arnau Itinerant és un teatre sense seu que va començar a funcionar l’any 2018 mentre avancen les obres de rehabilitació de l’edifici històric del teatre l’Arnau. El fet de no tenir seu és una oportunitat artística que permet imaginar nous formats i posar el focus en el contingut enlloc del continent.

L’Arnau Itinerant consta de l’Assemblea General, que té la sobirania en la presa de decisions, l’Espai Coordinació, l’Espai Projectes i les diferents comissions de treball. És el veïnat implicat qui decideix el full de ruta d’aquest projecte artístic i qui està teixint les bases per als pròxims anys. Compta, també, amb el suport d’una oficina tècnica i una de comunicació.

La prioritat de l’Arnau Itinerant no és omplir butaques, sinó treballar en propostes interdisciplinàries des del diàleg amb tres àmbits: comunitat, arts escèniques i memòries dels tres barris. La comunitat que impulsa el nou espai defuig de la cultura com a recurs econòmic i l’abraça com a eina de transformació social; també es preocupa perquè les condicions laborals de l’equip de professionals siguin dignes. L’Arnau Itinerant compta amb el suport de l’ICUB.

Afegeix un comentari nou