L’ateneisme estreny llaços en la 2a Trobada Nacional a Tàrrega

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
El dinar d'entitats de la 2a Trobada Nacional Font: Xavier Playà
Foto de família de la 2a Trobada Nacional
El president de l'Ateneu de Tàrrega, l'alcaldessa de Tàrrega i el president de la Federació d'Ateneus Font: Xavier Playà
El president de l'Ateneu de Tàrrega, l'alcaldessa de Tàrrega i el president de la Federació d'Ateneus
L'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, dóna la benvinguda a la vila Font: Xavier Playà
L'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, dóna la benvinguda a la vila
El president de la FAC, Pep Morella, durant el seu discurs Font: Xavier Playà
El president de la FAC, Pep Morella, durant el seu discurs
Meritxell Gené, durant la seva actuació a l'Ateneu de Tàrrega Font: Xavier Playà
Meritxell Gené, durant la seva actuació a l'Ateneu de Tàrrega
Taula de debat entre els delegats territorials per a la Revista Ateneus Font: Xavier Playà
Taula de debat entre els delegats territorials per a la Revista Ateneus

L’ateneisme estreny llaços en la 2a Trobada Nacional a Tàrrega

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

La Federació d’Ateneus de Catalunya aprofita el centenari de l’Ateneu de Tàrrega per organitzar per segona vegada una trobada que ha comptat amb la presència dels cinc cantautors del cicle ‘Nostrades’.

La capital de l’Urgell, Tàrrega, ha acollit aquest cap de setmana la 2a Trobada Nacional d’Ateneus, un esdeveniment que ha aplegat un centenar de persones i que es va haver d’aplaçar en la data inicial prevista ara fa just un mes, per la publicació de la sentència del Tribunal Suprem. La Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) i la Delegació de Terres de Ponent de la FAC van decidir celebrar aquesta trobada a l’Ateneu de Tàrrega, una entitat que enguany celebra el centenari i que recentment ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi.

En l’acte protocol·lari, l’alcaldessa de Tàrrega, la republicana Alba Pijuan, va posar en valor la importància dels ateneus en la nostra societat, des dels seus orígens a mitjan segle XIX fins ara, i la seva aportació a la ciutat urgellenca. El president de la FAC, Pep Morella, va agrair el treball que fan les entitats, com el propi Ateneu de Tàrrega, mentre demanava seguir insistint en el treball en xarxa, i la interconnectivitat entre entitats per reforçar el conjunt del teixit associatiu del país.

La 2a Trobada Nacional va comptar amb l’actuació dels cinc cantautors de quilòmetre zero que estan fent gira amb el cicle ‘Nostrades’ per tota la demarcació de Ponent. Meritxell Gené, lo Pardal Roquer, El Fill del Mestre, Xavier Baró i Àngel Andreu van delectar els assistents amb una actuació d’una hora que ha culminat una gira que s’està desenvolupant durant els mesos d’octubre i de novembre i que té el potencial suficient com per ser exportada a la resta del territori català.

La trobada va tenir el seu component lúdic: una visita guiada pel centre històric de la vila de Tàrrega per a tots els assistents, després d’una foto de família. La trobada va acabar amb un dinar d’entitats i amb la projecció del documental ‘Ateneus: llavor de llibertat’, una producció de la Federació d’Ateneus i Nosotros Films que es va estrenar a la Filmoteca de Catalunya el passat mes de setembre, i ara s’està projectant pels diversos ateneus del territori.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou