"Peixos": primera sèrie d'Internet en llengua de signes catalana

Associació per a Joves Teb
 Font:
Font:
 Font:
Font:

"Peixos": primera sèrie d'Internet en llengua de signes catalana

Associació per a Joves Teb

Resum: 

Té com a objectius visibilitzar el fet que existeix una comunitat de persones sordes i sensibilitzar sobre la seva necessitat d'integració, alhora que ofereix un programa d'entreteniment adaptat.

"Peixos" és la primera sèrie per ser emesa a través d'Internet que es fa en llengua de signes catalana (LSC). La seva primera temporada es pot veure a Youtube, amb subtítols en català, castellà i anglès.

Aquesta sèrie-web compta en el seu repartiment amb dos protagonistes, la Laura i en Cesc, que són sords de neixement i que també interpreten aquest paper en la ficció. En to de comèdia i de thriller, mostra com viuen tres joves i el misteri que intenten desvetllar.

A més de suposar un apropament al món de les persones sordes per donar-lo a conèixer, la producció de "Peixos" ha estat una veritable experiència d'integració duta a terme per un equip mixt de persones sordes i oïdores.

A Catalunya hi ha al voltant de 25.000 persones que fan servir la llengua de signes catalana, però encara no hi havia cap producte cultural d'entreteniment d'aquest tipus dirigit a elles.

Una vegada produïda la primera temporada de la sèrie, de nou capítols amb una durada de deu minuts, els seus i les seves impulsores estan buscant finançament per realitzar la segona, ja que no compten amb suport públic ni privat.

Afegeix un comentari nou