Rocksound – Acaraperro prepara un llibre de fotografies en suport a La Casa dels Xuklis

Suport Tercer Sector
La sala Rocksound BCN va haver de tancar l'any 2020, però ara s'ha reinventat. Font: Kevin Zammit
La sala Rocksound BCN va haver de tancar l'any 2020, però ara s'ha reinventat. Font: Kevin Zammit.
La Casa dels Xuklis és un allotjament temporal que acull infants i adolescents amb càncer i les seves famílies. Font: afanoc
La Casa dels Xuklis és un allotjament temporal que acull infants i adolescents amb càncer i les seves famílies. Font: AFANOC.

Rocksound – Acaraperro prepara un llibre de fotografies en suport a La Casa dels Xuklis

Suport Tercer Sector

Resum: 

L’entitat va entrar al registre d’associacions de la Generalitat de Catalunya l’any 2017, amb l’objectiu de promoure la cultura i la música rock a la ciutat de Barcelona.

En un principi, la sala Rocksound BCN, ubicada al carrer Almogàvers, era la central d’operacions de Producciones Acaraperro. Allà van celebrar concerts de bandes de rock locals, nacionals com La M.O.D.A o Quique González i també internacionals com Colter Wall, Luke Winslow King, Mr. Sipp, Paul Collins o Lydia Loveless. Gràcies a aquesta iniciativa, van passar per la ciutat artistes guanyadores de premis Grammy o Music Awards.

Els ingressos obtinguts es reinvertien en la realització de més concerts i, molt aviat, van començar a col·laborar amb diverses causes i associacions benèfiques. No obstant això, a l’any 2020, l’emblemàtica sala del Poble Nou va haver de tancar. Semblava que això deixaria orfe l’entitat, però, al contrari, s’ha reinventat, realitzant concerts a diverses sales de la ciutat (Upload, La Textil, La Deskomunal...) i posant en marxa un projecte destinat a aconseguir fons per La Casa dels Xuklis, l’allotjament per a infants i adolescents dirigit per l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC).

Una retrospectiva de l’emblemàtica sala

Es tracta de la realització d’un llibre (pel qual realitzaran una campanya de captació de fons pròximament), on es recullen els millors moments de la desapareguda Rocksound BCN, amb fotografies aportades pel públic al llarg dels seus 13 anys d’història, i també per professionals de la fotografia com el desaparegut Xavier Mercadé, Luis Lecumberry o Marina Tomás.

Silvia Beltran, presidenta de Producciones Acaraperro, recorda que aquesta no és la primera vegada que fan una cosa així: “Ja hem realitzat concerts solidaris per ajudar a nens i nenes a aconseguir beques de menjador i ara volem fer això amb l'AFANOC, amb qui també hem treballat abans”. Reconeix, però, que no és fàcil: “Està costant, perquè tots tenim les nostres feines fora de l’associació, però ho volem aconseguir”.

D'altra banda, tenen a la venda el disc de la banda Downtown Losers, els beneficis del qual són també per a l'AFANOC. “És el nostre tarannà. Per un costat sempre hem volgut donar suport a l’escena rock de la ciutat i convidar a artistes internacionals que, si no, passarien de llarg. I, per altre, ajudar a entitats que fan una feina imprescindible per a la nostra societat”, conclou Beltran.

Afegeix un comentari nou