Taca’m aixeca el teló

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Taca’m aixeca el teló

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

El concurs de teatre amateur del Centre Ateneu Democràtic i Progressista de Caldes de Montbui aposta pels grups de proximitat.

Fins a vuit propostes teatrals són les que s’estan coent aquests dies per estrenar una nova edició del Taca’m, el concurs de teatre amateur del Centre, Ateneu Democràtic i Progressista de Caldes de Montbui. L’edició que farà 28 es presentarà el diumenge 28 de gener, a les 12 h al local social del Centre (c/ Corredossos,9-1) i programarà espectacles del 31 de gener al 13 de març de 2016.

Enguany, el Taca'm començarà fent “Teràpia de grup”, la proposta original de John Merrick que arriba de Santa Eulàlia de Ronçana de la mà del Teatre Nacional de la Vall del Tenes. Aquesta és la primera de les vuit representacions que es podran veure al llarg del certamen, totes elles de les comarques de Barcelona. Els seguiran els Farga’m Teatre de Terrassa que presentan l’obra “En portada” de Ben Lech. A mitjan de febrer arriben des de Barcelona, el Casal Corpus Grup de Teatre amb “El principi d’Arquímedes” de Josep Maria Miró i Coromina, dramaturg i director teatral conegut en sales alternatives i de petit format de la capital, una d’elles la Beckett. D’aquest emblemàtic espai i de la mateixa generació de Coromina és Cristina Clemente, dramaturga i autora de “Nit de Ràdio 2.0” que representaran els Impuls Teatre de Molins de Rei. El mes de febrer es tanca amb “Ja no tenim edat” obra de producció pròpia que presenten els Triangle Teatre de Cornellà.

El primer divendres de març el Tca'm aproposa un petit canvi d’escenari, donades les possibilitats tècniques d’algunes de les obres seleccionades. Aquest és el cas dels Tic Escènic de Castellar del Vallès que concursen “El verí del teatre” que es podrà veure al Cafè del Centre”. És una petita i doble aclucada d’ull dels organitzadors del concurs a l’espectador: d’una banda, es posa de relleu el progressiu retorn a la sala del teatre del Centre, Ateneu Democràtic i Progressista que en els darrersanys ja iniciat el projecte de rehabilitació de diferents espais i, de l’altra, vol ser una forma d’atraure a part del públic habitual a la sala del Cafè, en ocasions, més allunyat de la proposta teatral. Pel que fa a les obres de rehabilitació, l’estiu del 2015 s’ha tirat endavant la reforma total de la coberta (350m2) de l’edifici, de forma que la sala ja té nou sostre.

Les dues obres que tanquen el concurs són “Mort d’un viatjant” d’Arthur Miller que presenten també des de la ciutat de Barcelona l’Associació Teatral El Partiquí, veterà grup del barri del Clot, amb més de quaranta anys de trajectòria al circuit amateur. La vuitena i última representació del 28 Taca'm anirà a càrrec de Sckla’ Si Teatre de Cardedeu amb l’obra “Jerusalem” de Jez Butterworth. La comèdia, la ironia textual - que en alguns casos, giren a l’entorn de contextos polítics- marquen la cartellera d’enguany, tot i que també veurem propostes més introspectives.

Com és habitual el Taca'm es concentra en 8 actuacions ininterrompudes dels grups finalistes seleccionats, dels prop de cinquanta que s’han presentat a concurs. Com ja és habitual des de les darreres edicions del Taca'm i a l'espera de poder completar el projecte de rehabilitació de la sala de teatre d'El Centre, les actuacions es faran a la sala Stage, Escola d'Arts Escèniques de Caldes (a excepció de l’obra “El verí del teatre” que es farà al Cafè) i tindran lloc els diumenges a les sis de la tarda. El públic continuarà exercint de jurat popular del concurs i donarà lloc a una de les dotze categories dels premis del certamen. El nombre total de guardons establerts és vint-i-sis.

La cloenda del 28 Taca'm del 2016, tindrà lloc poques setmanes després de la finalització de totes les representacions en un sopar i entrega de premis a Caldes de Montbui.

Afegeix un comentari nou