Terrassa acollirà una trobada europea de ciutats i agents culturals

Colectic
Les anteriors trobades en el marc del projecte es van fer a Lisboa i Esmirna Font: CAE
Les anteriors trobades en el marc del projecte es van fer a Lisboa i Esmirna Font: CAE

Terrassa acollirà una trobada europea de ciutats i agents culturals

Colectic

Resum: 

Els dies 28 i 29 de setembre es reuniran en aquesta ciutat professionals de l'àmbit cultural de diferents països europeus per conèixer les polítiques i els projectes culturals que es desenvolupen a la ciutat.

La idea d'aquesta trobada és que puguin servir com a referència i model per a la resta de ciutats que formen part de la xarxa europea Culture Action Europe (CAE), de la què Terrassa forma part des de l’any 2015. CAE és la xarxa més gran que hi ha a Europa sobre organitzacions culturals, artistes, activistes i persones del món acadèmic i de la política.

Aquesta trobada d'agents de l’àmbit cultural de diferents ciutats europees es fa en el marc del projecte 'La Cultura en les ciutats sostenibles: Aprenent amb Cultura 21, Accions a Europa', que està impulsat per la Comissió de Cultura de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) i per CAE. Les sessions de treball anteriors es van fer a Lisboa (Portugal) i a Esmirna (Turquia).

Les jornades es dividiran en quatre grans blocs temàtics: 'La Creació Contemporània, Gènere i Drets Culturals', 'Cultura i Espai Públic', 'Presentació de Projectes de naturalesa pública i d’Iniciativa Social' i 'Cultura, Espai Públic i Economia Social'.

Les persones que assistiran a l'esdeveniment participaran en un ampli programa de treball i d'activitats, moltes de les quals seran d’aprenentatge entre iguals ('peer-learning'), com a part de la implementació del projecte.

També es faran moltes visites per conèixer projectes que s'estan desenvolupant a la ciutat, com els festivals Elixir o el Terrassa Noves Tendències (TNT), el Parc Audiovisual de Catalunya, la reforma i recuperació del Condicionament Terrassenc com a espai cultural, el parc de Sant Jordi o el nou equipament cívic de la Maurina.

Afegeix un comentari nou