Trikitixa i chamamé a la Fira Mediterrània 2016

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Trikitixa i chamamé a la Fira Mediterrània 2016

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

La fira de cultura popular i músiques del món de Manresa (del 6 al 9 d’octubre) ha desvetllat una dotzena d’artistes.

El Teatre Kursaal de Manresa acollirà, el 6 d’octubre, el primer concert de la gira europea de “Mar de Fuelles”, un combo d’acordions de bracet de la trikitixa del basc Kepa Junkera i el chamamé de l’argentí Chango Spasiuk. Serà l’espectacle inaugural de la Fira Mediterrània que, del 6 al 9 d’octubre, tornarà a convertir la capital del Bages en un escenari immens de propostes artístiques de cultura popular i músiques d’arreu del món.

Aquest no serà l’unic “matrimoni sorprenent” del mercat manresà, com ha batejat la mateixa organització. Aspencat en acústic amb la Camerata Bacasis, Sanjosex amb Carles Belda (guanyadors del Premi Teresa Rebull amb el projecte "Càntut"), Carles Dénia amb Coetus, multitudinària formació de percussió i Grup Coses amb la Cobla Sant Jordi (ciutat de Barcelona) amb "Així s'encenen al vent" són algunes de les parelles artístiques ben avingudes que han confirmat la seva presència a la Fira.

Una altra perla del cartell arribarà dels balcans: Fanfare Ciocarlia, fanfàrria que traginarà tots els estris per oferir un espectacle musical trepidant de renom internacional: "Onwards To Mars! - 20 years!"

La presència femenina estarà garantida amb la jove cantant d’Albacete, Rozalén, convertida en un fenomen musical, amb el seu nou disc, “Quién me ha visto”. La seva peculiaritat musical anirà acompanyada de músics de primera fila i una intèrpret de llenguatge de signes. I la cantant catalana Mayte Martín recuperarà els cantes més antics del flamenco en companyia d’un refinat grup de músics, entre els que destaca el guitarrista català Pau Figueres, amb el seu seu espectacle “A Flamenco por testigo”.

D’altra banda, Enric Montefusco, ex-Standstill, proposa un nou projecte escènic, Tata Mala, que fusiona avantguarda (Sonia Gómez, Los Corderos) amb cultura popular (Falcons de Barcelona). I la companyia catalana de jocs de plaça Tombs Creatius estrenarà "Xics del Xurrac", un projecte basat en el món casteller. La cloenda del certamen serà encarregat a “Tempesta esvaïda”, una comèdia lírica per a orquestra, cor i solistes, sota la direcció de Joaquim Serra.

El 5 de juliol es posaran a la venda l'entrada a tots els espectacles de la Fira, a partir de les 18h. La compra es podrà fer a través del web del Kursaal o bé a les taquilles del teatre de dimarts a diumenge, de 18h a 21h, i dissabtes d’11 a 13h.

Afegeix un comentari nou