7 Campanyes de micromecenatge contra la Covid-19

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
Les entitats del tercer sector sumen esforços per captar fons contra els efectes de la Covid-19. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Les entitats del tercer sector sumen esforços per captar fons contra els efectes de la Covid-19. Font: Unsplash.
Algunes d'aquestes iniciatives neixen amb l'objectiu de recpatar aliments i productes de primer necessitat. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Les iniciatives neixen amb l'objectiu de recpatar aliments i productes de primer necessitat. Font: Unsplash.
Algunes d'aquestes iniciatives neixen amb l'objectiu de recpatar aliments i productes de primer necessitat. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Algunes d'aquestes idees són fer una cursa des de casa o donar conserves d'aliments bàsics. Font: Unsplash.

7 Campanyes de micromecenatge contra la Covid-19

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

Davant l'actual crisi sanitària, moltes entitats estan engegant iniciatives solidàries amb l’objectiu de recaptar fons i donar resposta als diferents col·lectius vulnerables de la millor manera possible.

Que la Covid-19 no aturi la teva solidaritat!

Amb aquest lema, els i les organitzadores dels Batecs Solidaris han transformat la seva habitual cursa en un esdeveniment virtual a les xarxes, amb l’objectiu d’aconseguir finançament per lluitar contra els efectes de la Covid-19, des de les seves organitzacions.

La Fundació Ampans destinarà els diners recaptats a la compra de material d’autoprotecció pel personal que està en primera línia en llars i residències, mentre que la Fundació Convent de Santa Clara destinarà la recaptació al suport de famílies damnificades per la Covid-19, garantint menjar i sostre.

L’organització preveu comptar amb el suport de més de 600 persones corredores i fixarà el diumenge 10 de maig com a data de celebració prevista. Enlloc de celebrar-se a l’habitual Parc de l’Agulla, l’esdeveniment tindrà lloc a diferents espais interiors com patis, terrasses i balcons i al mateix carrer, als horaris que està permès fer esport.

Qualsevol persona que vulgui participar-hi, s'hi pot inscriure a través del formulari d’inscripció.

Conserves que cuiden

La Fundació Espigoladors ha posat el seu obrador a disposició de les necessitats socials engegant la campanya ‘Conserves que cuiden’. L’entitat elabora compotes de fruita i cremes de verdura amb missatges d’esperança i de suport i les distribueix a diverses entitats socials amb les quals col·labora. Algunes d’elles són Food For Good BCN, World Central Kitchen o la Fundació Arrels.

Les conserves s’elaboren amb excedents de productes de proximitat i contribueixen al manteniment i a la creació dels llocs de feina de l’obrador de la fundació, un espai d’inserció social i laboral per a persones en situació de risc d’exclusió social.

El disseny de les conserves està inspirat en la iniciativa #TotAniràBé, arcs de Sant Martí amb missatges d’esperança i solidaritat per saber que tard o d’hora es sortirà d’aquesta crisi. Un dels objectius de la campanya és traslladar aquest mateix missatge als col·lectius més vulnerables, apel·lant a la positivitat i l’esperança com a lema principal.

Donacions contra la fam

La Fundació La Vinya és una entitat que treballa per atendre les persones en situació de risc social dels barris de Bellvitge i El Gornal de la ciutat de L'Hospitalet. Durant la crisi de la Covid-19, l’organització ha convertit esglésies en magatzems de productes de primera necessitat per als col·lectius més vulnerables, i han atès un 60% més de famílies que demanen aliments. Aquesta xifra representa un total de 522 famílies i 1.777 persones.

Davant aquesta situació, l’entitat ha engegat la campanya ‘#ParemElCop’ amb l’objectiu de recaptar 8.000 euros i fer front a les necessitats de les persones més vulnerables. Qualsevol persona que vulgui participar, pot fer un donatiu a través de la pàgina web.

Migra Studium

L’entitat que acompanya les persones migrants més vulnerables ha engegat una campanya solidària per captar 10.000 euros. Migra Studium recorda que davant d’aquest virus tots els éssers humans són iguals i no hi ha cap mena de distinció de raça, origen o religió. Tot i així, l’entitat remarca que l’impacte de la Covid-19 serà molt diferent depenent de les diferents condicions de vida, contextos socials i capacitats econòmiques de cadascú.

Per aquest motiu, l’organització segueix lluitant per la dignitat i els drets de les persones migrants més vulnerables. Amb els fons recaptats atendrà les necessitats d’aquesta nova situació, adaptarà la seva tasca i transforà els projectes per poder seguir a prop de totes aquestes persones a través d’un seguiment individual. Migra Studium vol mantenir activa la xarxa de famílies hospitalàries i seguir oferint orientació social i jurídica, classes de llengua i material formatiu en línia i recursos educatius i de lleure per a joves i les seves famílies.

Arrels Sant Ignasi

A Arrels Sant Ignasi continuen repartint aliments en el seu servei de distribució d’aliments ‘La Botigueta’ als col·lectius més vulnerables, com persones sense llar, no empadronades o que es troben en situació irregular.

Algunes de les conseqüències d’aquesta crisi econòmica seran la dificultat en l'adquisició d'aliments bàsics, el pagament de l’habitació o del lloguer i els subministres com la llum, el gas i l’aigua.

Per aquest motiu, l’entitat promou una campanya de captació de fons perquè la seva activitat no pari i puguin seguir repartint els productes alimentaris que distribueixen diàriament. Arrels Sant Ignasi vol mantenir i, fins i tot, augmentar el repartiment d’aliments frescos, ja que és el que necessiten les persones que atenen.

Cada donatiu els permetrà no aturar el servei d’aliments i fer front a les demandes de les persones que es trobaran encara amb més necessitat i vulnerabilitat a partir d’aquesta crisi sanitària.

Bellvitge

L’Hospital Universitari de Bellvitge i els centres del seu territori han fet un esforç extraordinari per tal d’adaptar els seus recursos, tant de professionals com materials i estructurals, per oferir la millor atenció als i les pacients afectats per la Covid-19 i per altres patologies, que no han deixat d’existir.

Tot i les greus conseqüències patides al sistema sanitari, aquesta situació atípica ha ofert una oportunitat d’identificar noves possibilitats i noves estratègies, totes elles orientades a millorar l’atenció als diferents àmbits assistencials mitjançant solucions innovadores, tant en termes organitzatius com tecnològics.

La campanya de micromecentatge impulsada a través de migranodearena.org cobrirà les despeses extraordinàries que comporten les actuacions per seguir fent front a la pandèmia, a la vegada que serviran per desenvolupar noves estratègies mitjançant projectes innovadors, que facilitin estar millor preparats per a reptes tan importants com l’actual i els propers que puguin produir-se.

Campanya a Granollers

L’Hospital General de Granollers ha impulsat una campanya solidària per recaptar 150.000 € amb l’objectiu que els i les professionals treballin amb la màxima eficàcia i qualitat assistencial, tenint les eines necessàries, els equipaments adequats i amb un reforç extra de professionals per poder combatre la Covid-19.

Amb els fons recaptats podran invertir en la compra de materials, habilitar nous espais per a l’hospitalització dels i les pacients, ampliar la Unitat de Cures Intensives (UCI) i incrementar la dotació de recursos humans per poder donar la millor resposta assistencial i de qualitat a les persones ingressades.

Afegeix un comentari nou