7 Campanyes de micromecenatge contra la Covid-19

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
Les entitats del tercer sector sumen esforços per captar fons contra els efectes de la Covid-19. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Les entitats del tercer sector sumen esforços per captar fons contra els efectes de la Covid-19. Font: Unsplash.
Algunes d'aquestes iniciatives neixen amb l'objectiu de recpatar aliments i productes de primer necessitat. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Les iniciatives neixen amb l'objectiu de recpatar aliments i productes de primer necessitat. Font: Unsplash.
Algunes d'aquestes iniciatives neixen amb l'objectiu de recpatar aliments i productes de primer necessitat. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Algunes d'aquestes idees són fer una cursa des de casa o donar conserves d'aliments bàsics. Font: Unsplash.

7 Campanyes de micromecenatge contra la Covid-19

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

Davant l'actual crisi sanitària, moltes entitats estan engegant iniciatives solidàries amb l’objectiu de recaptar fons i donar resposta als diferents col·lectius vulnerables de la millor manera possible.

Que la Covid-19 no aturi la teva solidaritat!

Sota aquest lema, els i les organitzadores dels Batecs Solidaris han transformat la seva habitual cursa en un esdeveniment virtual a les xarxes, amb l’objectiu d’aconseguir finançament per lluitar contra els efectes de la Covid-19, des de les seves organitzacions.

La Fundació Ampans destinarà els diners recaptats a la compra de material d’autoprotecció pel personal que està en primera línia en llars i residències, mentre que la Fundació Convent de Santa Clara destinarà la recaptació al suport de famílies damnificades per la Covid-19, garantint menjar i sostre.

L’organització confia tenir el suport de més de 600 persones corredores, mantenint el diumenge 10 de maig com a data de celebració prevista. Enlloc de celebrar-se a l’habitual Parc de l’Agulla, l’esdeveniment tindrà lloc a diferents espais interiors com patis, terrasses i balcons i al mateix carrer, als horaris que està permès fer esport.

Qualsevol persona que vulgui participar, es pot inscriure a través del formulari d’inscripció.

Conserves que cuiden

La Fundació Espigoladors ha posat el seu obrador a disposició de les necessitats socials, engegant la campanya ‘Conserves que cuiden’. L’entitat elabora compotes de fruita i cremes de verdura amb missatges d’esperança i de suport i les distribueixen a diverses entitats socials amb les quals col·laboren. Algunes d’elles són Food For Good BCN, World Central Kitchen o la Fundació Arrels.

Les conserves s’elaboren amb excedents de productes de proximitat i contribueixen al manteniment i a la creació dels llocs de feina de l’obrador de la fundació, un espai d’inserció social i laboral per a persones en situació de risc d’exclusió social.

El disseny de les conserves està inspirat en la iniciativa #TotAniràBé, arcs de Sant Martí amb missatges d’esperança i solidaritat per saber que tard o d’hora es sortirà d’aquesta crisi. Un dels objectius de la campanya és traslladar aquest mateix missatge als col·lectius més vulnerables, apel·lant a la positivitat i l’esperança com a lema principal.

Donacions contra la fam

La Fundació La Vinya és una entitat que treballa per atendre les persones en situació de risc social dels barris de Bellvitge i El Gornal de la ciutat de L'Hospitalet. Durant la crisi de la Covid-19, l’organització ha convertit esglésies en magatzems de productes de primera necessitat per als col·lectius més vulnerables, atenen a un 60% més de famílies que demanen aliments. Aquesta xifra representa un total de 522 famílies i 1.777 persones.

Davant aquesta situació, l’entitat ha engegat la campanya ‘#ParemElCop’ amb l’objectiu de recaptar 8.000 euros i fer front a les necessitats de les persones més vulnerables. Qualsevol persona que vulgui participar, pot fer un donatiu a través de la pàgina web.

Migra Studium

L’entitat que acompanya les persones migrants més vulnerables ha engegat una campanya solidària per captar 10.000 €. Migra Studium recorda que davant d’aquest virus tots els éssers humans són iguals i no hi ha cap mena de distinció de raça, origen o religió. Tot i així, l’entitat remarca que l’impacte de la Covid-19 serà molt diferent depenent de les diferents condicions de vida, contextos socials i capacitats econòmiques de cadascú.

Per aquest motiu, l’organització segueix lluitant per la dignitat i els drets de les persones migrants més vulnerables. Amb els fons recaptats atendrà les necessitats d’aquesta nova situació, adaptant la seva tasca i transformant els projectes per poder seguir a prop de totes aquestes persones a través d’un seguiment individual. Migra Studium vol mantenir activa la xarxa de famílies hospitalàries i seguir oferint orientació social i jurídica, classes de llengua i material formatiu en línia i recursos educatius i de lleure per a joves i les seves famílies.

Tots mengem, omplim la nevera!

A Arrels Sant Ignasi continuen repartint aliments en el seu servei de distribució d’aliments ‘La Botigueta’ als col·lectius més vulnerables, com persones sense llar, no empadronades o que es troben en situació irregular.

Algunes de les conseqüències d’aquesta crisi econòmica seran la dificultat en l'adquisició d'aliments bàsics, el pagament de l’habitació o del lloguer i els subministres com la llum, el gas i l’aigua.

Per aquest motiu, l’entitat promou una campanya de captació de fons perquè la seva activitat no pari i puguin seguir repartint els productes alimentaris que distribueixen diàriament. Arrels Sant Ignasi vol mantenir i, fins i tot, augmentar el repartiment d’aliments frescos, ja que és el que necessiten les persones que atenen.

Cada donatiu els permetrà no aturar el servei d’aliments i fer front a les demandes de les persones que es trobaran encara amb més necessitat i vulnerabilitat a partir d’aquesta crisi sanitària.

Aquest virus el pararem junts

L’Hospital Universitari de Bellvitge i els centres del seu territori han fet un esforç extraordinari per tal d’adaptar els seus recursos, tant de professionals com materials i estructurals, per oferir la millor atenció als pacients afectats per la Covid-19 i als afectats per altres patologies, que no han deixat d’existir.

Tot i les greus conseqüències patides al sistema sanitari, aquesta situació atípica ha ofert una oportunitat d’identificar noves possibilitats i noves estratègies, totes elles orientades a millorar l’atenció als diferents àmbits assistencials mitjançant solucions innovadores, tant en termes organitzatius com tecnològics.

La campanya de micromecentatge impulsada a través de migranodearena.org cobrirà les despeses extraordinàries que comporten les actuacions per seguir fent front a la pandèmia, a la vegada que serviran per desenvolupar noves estratègies mitjançant projectes innovadors, que facilitin estar millor preparats per a reptes tan importants com l’actual i els propers que puguin produir-se.

En la nostra lluita contra la COVID-19 ens faltes tu!

L’Hospital General de Granollers ha impulsat una campanya solidària per recaptar 150.000 € amb l’objectiu que els seus professionals treballin amb la màxima eficàcia i qualitat assistencial, tenint les eines necessàries, els equipaments adequats i un reforç de més professionals per poder combatre la Covid-19.

Amb els fons recaptats podran invertir en la compra de materials, habilitar nous espais per a l’hospitalització dels i les pacients, ampliar la Unitat de Cures Intensives (UCI) i incrementar la dotació de recursos humans per poder donar la millor resposta assistencial i de qualitat a les persones ingressades.

Afegeix un comentari nou