Aconseguir que ningú dormi al carrer és possible amb tu

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Dani Gallart
Una persona que ha viscut al ras a Barcelona viu una mitjana de 20 anys menys que qualsevol altre veí o veïna de la ciutat. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Una persona que ha viscut al ras a Barcelona viu una mitjana de 20 anys menys que qualsevol altre veí o veïna de la ciutat. Font: Unsplash.
Viure al carrer deteriora la salut perquè la persona està exposada a molts riscos i ha d’afrontar dia a dia la por, la inseguretat i la manca de descans. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Viure al carrer deteriora la salut perquè la persona està exposada a molts riscos i ha d’afrontar dia a dia la por, la inseguretat i la manca de descans. Font: Unsplash.
Les persones que viuen al carrer no tenen una alimentació sana, el que provoca que no tingun un bon estat de salut. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Les persones que viuen al carrer no tenen una alimentació sana, el que provoca que no tinguin un bon estat de salut. Font: Unsplash.

Aconseguir que ningú dormi al carrer és possible amb tu

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

La Fundació Arrels incentiva una campanya perquè les persones sense sostre no dormin al carrer i puguin menjar bé amb companyia.

La Fundació Arrels és una entitat que va ser creada al 1987 amb l’objectiu que cap persona dormís al carrer. Al llarg d’aquests 30 anys, la fundació ha atès a 11.233 persones, ha donat un sostre a 653 persones i ha visitat 3.123 persones que viuen al carrer.

L’entitat ha llençat la campanya #ningúdormintalcarrer, amb l’objectiu que un total de 200 persones sense sostre no dormin al carrer.

El primer objectiu era recaptar 7.500 euros per convertir 5 pisos en 5 llars, moblant aquests pisos i oferint una nova oportunitat a persones que volen sortir d'aquesta situació i reconstruir la seva vida.

Actualment, porten recaptats 8.269 euros i per tant, ja han assolit l'objectiu. Ara, l’entitat vol arribar als 81.750€ per fer front al segon repte, ‘Pis zero, un espai on sentir-se protegit’.

L’objectiu d’aquest segon repte és mantenir les portes obertes del Pis Zero, un refugi nocturn de 10 places, segur i acollidor, perquè les persones que estan al carrer en una situació de vulnerabilitat, puguin dormir, escalfar-se i sentir-se protegides.

Paral·lelament, la fundació també té l’objectiu que aquestes persones puguin gaudir d’un àpat calent a taula. Actualment, porten 8.496€ recaptats i es vol arribar fins als 63.420€ per garantir els àpats a 200 persones durant mig any.

La fundació alerta de la situació que pateixen moltes persones cada dia amb dades que fan evident la problemàtica que existeix a la ciutat comtal.

Una persona que ha viscut al ras a Barcelona viu una mitjana de 20 anys menys que qualsevol altre veí o veïna de la ciutat.

L’entitat remarca que viure al carrer deteriora la salut perquè la persona està exposada a molts riscos i ha d’afrontar dia a dia la por, la inseguretat i la manca de descans. Les persones que viuen al carrer no es moren de gana, però tampoc tenen una alimentació sana, equilibrada i que els garanteixi un bon estat de salut.

Qualsevol persona que vulgui col·laborar amb un dels seus reptes, ho pot fer a través del següent enllaç.

Afegeix un comentari nou