Cecília Viu: “Sempre em motivava i potenciava les meves virtuts perquè confiés en mi mateixa”

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Júlia Hinojo
Cecília Viu va rebre el suport d'un voluntariat corporatiu.  Font: C. V.
Cecília Viu va rebre el suport d'un voluntariat corporatiu. Font: C. V.
Cecília Viu continua en contacte amb la Fundació Èxit.  Font: C. V.
Cecília Viu continua en contacte amb la Fundació Èxit. Font: C. V.

Cecília Viu: “Sempre em motivava i potenciava les meves virtuts perquè confiés en mi mateixa”

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

La jove de 25 anys agraeix el suport que va rebre fa tres anys de la Marta, una voluntària inscrita en un programa d’inserció laboral impulsat per la Fundació Èxit.

Cecília Viu es trobava perduda quan va començar el taller d’inserció laboral per a joves en risc d’exclusió. La Fundació Èxit li va assignar la Marta com a mentora, que era una treballadora d’una empresa involucrada en el voluntariat corporatiu. Per a Viu, la mentora li va apujar l’autoestima i li va ajudar a descobrir competències i habilitats que pensava que no tenia.

Com vas conèixer la Fundació Èxit?

Va ser el 2015, quan vaig rebre una beca que em va donar l’oportunitat de formar part d’un projecte per treballar a l'FNAC. Aleshores tenia 22 anys i em feia molta il·lusió, perquè no és fàcil entrar-hi a treballar. Vaig estar-hi durant dos o tres mesos i, després, la fundació em va contactar per preguntar-me si m’agradaria participar en un taller sobre la millora de les competències per a la inserció laboral.

Et van assignar una persona voluntària?

Sí, em van assignar una mentora, treballadora de l’empresa The North Face. La relació amb ella formava part del taller. Em reunia amb la Marta un cop per setmana, i vam començar a quedar quan vaig acabar les primeres sessions del projecte.

Quins consells et donava la Marta?

M’animava molt, però també em comentava els aspectes a millorar. Sobretot, coses del currículum i detalls de les entrevistes de feina que simulàvem. També em donava consells d’anglès. Amb ella vaig guanyar seguretat parlant-lo. Em deia que havia d’apuntar-me a algun curs d’anglès per tenir més possibilitats de trobar una feina. Vaig trobar uns companys de la meva edat amb molt bon anglès i em van ajudar a millorar-lo.

Què és el que més valores de l’experiència?

Amb la Marta fèiem un croquis amb els meus punts forts i febles. Ella sempre em motivava i potenciava les meves virtuts perquè confies en mi mateixa. A més, era molt optimista. Sempre em deia que ho podia fer. Al principi pensava que no podia resumir en un minut les respostes que havia de donar a les preguntes d’entrevistes de feina. Em costava, però al final em sobrava temps i tot.

Et va ajudar a agafar confiança en tu mateixa?

Em va ajudar a conèixer-me a mi mateixa. Jo no sabia, per exemple, que tenia la competència de l’adaptabilitat. Ella em va fer veure que sí, que realment m’adapto de pressa als canvis. Això em va fer agafar confiança. A més també em va agradar el fet de tenir un contacte més proper amb les empreses, perquè això sempre t’obre portes.

A qui li recomanaries participar en aquest taller?

A qualsevol jove que estigui perdut/da, que no tingui motivacions o no sàpiga cap on anar. O a algun jove que sí que està orientat, però que no es coneix a ell mateix.

Després del curs vas trobar feina?

Després d’allò vaig començar a endinsar-me en el món de la moda a través d'un blog. Ara, però, la meva visió de futur ha canviat i començaré a formar-me en mediació comunitària. Vaig veure que realment el que m’omple és la integració social, la part humana.

Segueixes tenint contacte amb la gent de la Fundació Èxit?

Sí, de fet, acabo de sortir a un vídeo promocional de la fundació. És una mena d’’spot’ que s’emmarca en la campanya de Nadal i en l’aniversari dels 19 anys de l’entitat.

Afegeix un comentari nou