Un grup de dones de Barcelona s'organitza per promoure l’autoocupació col·lectiva

Colectic
Un dels projectes de Som del barri consisteix a reciclar roba. Font: Oxfam Intermón
Un dels projectes de Som del barri consisteix a reciclar roba. Font: Oxfam Intermón

Un grup de dones de Barcelona s'organitza per promoure l’autoocupació col·lectiva

Colectic

Resum: 

Una quinzena de veïnes del barri de Roquetes han constituït Som del barri, una associació que persegueix l'apoderament personal a partir de l'economia circular, social i solidària.

Amb el suport del centre cultural Ton i Guida i del Pla Comunitari de Roquetes, que és on realitzen les activitats, però buscant la seva autonomia, aquest col·lectiu de dones dedica esforços a l'autoocupació, i volen anar més enllà treballant també per a la transformació social.

Un dels projectes que es duen a terme des de Som del barri és 'Dona sana', que desenvolupa una línia de productes per a la cura femenina amb consciència ecològica i feminista. Reciclen roba, fan bosses terapèutiques amb llavors, discos desmaquillants reutilitzables, bosses per comprar productes a granel, cremes ecològiques i sabons elaborats amb oli reciclat.

L'altre projecte és 'Sana Delícia', que ofereix un servei de càtering ecològic i vegà. D'aquesta manera volen fomentar també el consum responsable, ja no només cuinant menjar sa, sinó també realitzant xerrades i tallers sobre alimentació conscient.

Entre els plans de futur de Som del barri hi ha també vendre els productes en línia a partir d'una pàgina web que estan acabant, i engegar el projecte ‘Els nous economistes socials’: uns tallers al voltant de l'economia social i solidària adreçats a infants i joves del districte de Nou Barris en escoles, instituts i esplais.

Afegeix un comentari nou