Efectes que no són secundaris: lluitar contra el càncer en temps de Covid
Comparteix
La campanya de la Fundació Kàlida pretén conscienciar a la ciutadania sobre els efectes de la pandèmia sobre les persones que pateixen o han patit un càncer i els seus éssers estimats.
La Covid-19 està invisibilitzant moltes de les situacions angoixants que viuen les persones amb càncer. Només a Catalunya, es diagnostiquen més de 35.000 nous casos cada any. Per totes aquestes persones i les seves famílies, lidiar amb la malaltia en aquests temps afegeix por i preocupació.
Per aquest motiu, la fundació ha engegat la campanya Efectes que no són secundaris. La campanya explica l’experiència de dos persones afectades pel càncer i com la seva situació s’ha vist empitjorada arran de la crisi sanitària. L’objectiu és captar fons i conscienciar a la ciutadania sobre les problemàtiques a les quals s’enfronta el col·lectiu, perquè es pugui continuar oferint aquest servei gratuït que millora el benestar i la qualitat de vida amb suport psicosocial integral.
Antonio va perdre la seva filla per un càncer
El 31 de gener de 2020, Antonio va perdre la seva filla per un limfoma. Aquest procés de dol va ser molt complicat pel fet de no poder estar al costat dels seus éssers estimats i tampoc va poder fer activitats diferents que l’ajudessin a superar la seva pèrdua. Tot i així, la fundació va estar al seu costat per donar-li el suport necessari.
Almudena, diagnosticada de sarcoma
L’Almudena va acabar el seu tractament de quimioteràpia un mes i mig abans que arribés la pandèmia. Aquell era el moment per recuperar-se física i emocionalment, de començar a fer noves activitats i reprendre els seus projectes vitals. Però la pandèmia no li va deixar fer tot això i la por al contagi li va provocar més angoixa i ansietat. Gràcies a Kàlida va trobar el suport que necessitava i va veure que podia reprendre la seva vida.
La Fundació Kàlida
La Fundació Kàlida neix amb la voluntat d’ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones amb càncer, els seu familiars i amics i amigues oferint suport pràctic, emocional i social de manera gratuïta i oberta a tothom.
“El càncer és una malaltia que impacta en tots els àmbits de la vida i per això s’ha d’oferir un acompanyament integral que respongui a totes les necessitats i al qual s'hi pugui accedir de forma molt fàcil, sense cita prèvia i estant al costat dels hospitals”, explica Pía Rodríguez, responsable de captació de fons i comunicació de la Fundació Kàlida
“Cal molta coordinació amb els hospitals i treballem mà a mà amb els departaments d’oncologia i radioteràpia, per oferir la resposta adequada a cada pacient”, afegeix Rodríguez.
El centre es troba al costat de l’hospital de Sant Pau i forma part de la Xarxa Internacional Maggie’s. Aquests centres utilitzen una metodologia d’acompanyament integral complementari als tractaments mèdics. L’objectiu és que les persones afectades per la malaltia i el seu entorn comptin amb el suport emocional i social necessari per mantenir una bona qualitat de vida.
Rodríguez remarca que Maggie’s és un model d’acompanyament que ve del Regne Unit i tots els centres de la seva xarxa comptem amb la seva experiència i evidència recollida pel seu equip de professionals. “Existeixen al voltant d’uns 30 centres sobretot al Regne Unit i també a països com Japó. D’altres, es troben en construcció, com un que s’està fent a la Índia. La idea és que aquí també en puguem obrir més i s’ampliï la xarxa”, apunta Rodríguez.
Afegeix un nou comentari