El nombre de persones que aposta per la banca ètica a l’Estat espanyol creix un 15% durant 2015

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Luci Vega

El nombre de persones que aposta per la banca ètica a l’Estat espanyol creix un 15% durant 2015

Autor/a: 
Luci Vega
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

L’estalvi recollit per aquestes entitats augmenta gairebé un 18% respecte a l’any anterior i se situa al voltant dels 1800 milions d’euros. L’índex de morositat esdevé inferior al de la banca tradicional.

Arran de la crisi i dels escàndols financers visibilitzats amb força els darrers anys, la ciutadania és cada cop més crítica i més persones aposten per invertir els diners en iniciatives que promouen un model econòmic més just. Així es deudeix del ‘Baròmetre de les Finances Ètiques i Solidàries 2015’ publicat aquest mes de maig per FETS i l’Observatori de les Finances Ètiques.

Segons l’esmentat informe, a 31 de desembre del 2015 les entitats de banca ètica a l’Estat espanyol comptaven amb gairebé 215.000 clients i clientes, xifra que representa un augment del 14/7% respecte a l’any anterior. L’estalvi gestionat es calcula a prop dels 1800 milions d’euros, dada que representa un augment del 17,86%.

Els préstecs també creixen i s’han situat per sobre del 850 milions d’euros, però en canvi la morositat ha baixat fins al 7,03%, percentatge inferior a la morositat de la banca tradicional que era del 10,1% al desembre del 2015.

Aquests increments contrasten amb les xifres que presenten els préstecs efectuats i els dipòsits recollits per les entitats tradicionals, caracteritzats per una evolució plana durant el 2015 segons dades del butlletí estadístic del Banc de Espanya.

Què puc fer jo?

Si vols apostar per confiar els teus estalvis a la banca ètica, a Catalunya existeixen diverses opcions:

On van a parar els teus estalvis?

Aquest interactiu et pemetrà saber què pots fer amb el teus diners per aconseguir un món millor.

Interactiu 'Demana Banca ètica'. Font: Demanabancaetica.org


Informacions relacionades:

Jordi Calvo: "Sense el finançament de la banca, més d'un 70% de les armes que existeixen no es fabricarien"

Banca neta, banca bruta: la banca i la indústria de l’armament

Afegeix un comentari nou