El Parlament demanarà a l’Estat l’exempció de l’IVA als serveis escolars

Autor/a: 
Noe Alvarez
 Font:
Font:

El Parlament demanarà a l’Estat l’exempció de l’IVA als serveis escolars

Autor/a: 
Noe Alvarez

Resum: 

El Parlament de Catalunya sol·licitarà al Govern central que eximeixi els serveis de menjadors escolars i altres serveis educatius fora de l’horari lectiu de l’aplicació del 21% d’IVA.

El passat 18 d’abril el Parlament de Catalunya va aprovar una proposta de resolució amb el suport de tots el partits, excepte el Partit Popular i Ciutadans, per demanar al Govern central que eximeixi d’IVA els serveis escolars com ara el menjador i les activitats extraescolars.

A Catalunya, la Generalitat té fixat un preu màxim de servei de menjador de 6,20 euros diaris, i algunes AMPA de centres escolars ja han denunciat que el fet d’aplicar el 21% d’IVA suposaria que haurien d’assumir l’encariment de l’impost.

Per la seva banda, les empreses i entitats no lucratives que donen serveis a les escoles asseguren que no poden fer-se càrrec de la pujada de l’impost i que, per tant, aquest encariment suposaria reduir la qualitat del servei i l’acomiadament de personal.

Els grups parlamentaris catalans insten al Govern de l’Estat a:

  • Modificar la interpretació de la Llei d’IVA per adaptar-la a allò que s’estableix a la directiva europea 2006/112/CE i a la Llei d’IVA (3771992).

  • Donar instruccions a les inspeccions d’hisenda de tot l’Estat per tal que s’apliqui l’article 20.u. 9 i 10 de la Llei d’IVA en el qual s’estableix l’exempció d’IVA per a l’educació de la infància i la joventut i a la guàrdia i custòdia.

  • Reconèixer i explicitar el caràcter educatiu dels serveis prestats als centres d’ensenyament infantil, primari i secundari durant el temps interlectiu de migdia (menjador escolar), les aules d’acollida matinals i de tarda i les activitats extraescolars incloses als plans educatius de cada centre, i a les sortides programades des de les escoles.

Afegeix un comentari nou