En marxa una campanya per posar un altre vaixell de rescat al Mediterrani

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Júlia Hinojo
La campanya de captació de fons estarà oberta fins al setembre Font: MayDayTerraneo
La campanya de captació de fons estarà oberta fins al setembre
Més de 1.300 persones han mort des de principis d'any al Mediterrani, davant la costa líbia Font: Europa Press
Més de 1.300 persones han mort des de principis d'any al Mediterrani, davant la costa líbia

En marxa una campanya per posar un altre vaixell de rescat al Mediterrani

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

Les ONG Proem-Aid i Salvamento Marítimo Humanitario obren un ‘crowdfunding’ per recaptar 200.000 euros per reforçar les tasques de salvament de persones immigrants.

Proem-Aid, de Sevilla, i Salvamento Marítimo Humanitario (SMH), de Guipúscoa, s’han aliat per posar en marxa una campanya de ‘crowdfunding’ a través de la plataforma Mi Grano de Arena per noliejar un vaixell de rescat de persones immigrants al Mediterrani.

Si es recapten els 200.000 euros que s’han fixat com a objectiu, el Mediterrani central, davant la costa líbia, comptaria amb una altra nau de salvament, el vuitè que hi hauria a la zona. Ara mateix, les ONG que compten amb vaixells són Proactiva Open Arms, Save The Children, Sea Eye, Iuventa, Sea Watch, SOS Meditarranée i Metges Sense Fronteres.

“Les averies i l’absència d’algunes de les embarcacions fan que les ONG que treballen a la zona es vegin desbordades. És necessari reforçar i ampliar el treball per evitar més morts”, diuen les entitats promotores de la campanya, emmarcada en el projecte Alta Mari #Maydayterraneo.

Les dues organitzacions impulsores compten amb un equip de professionals que, tot i encara no tenen vaixell, ja han viatjat a Lesbos amb embarcacions de patrulla per actuar en els casos de naufragi que es produeixen al voltant de l’illa grega, l’anomenat “corredor de la mort del Mediterrani”, on ja s'han ofegat més de 1.300 persones des de gener i 5.100 durant tot el 2016.

Els diners que es recaptin cobriran l’activitat de l’ONG durant quatre mesos aquest estiu i es destinaran al lloguer del vaixell, al combustible, l’equipament i alimentació per a la tripulació i als recursos per atendre amb garantia les persones que s’hauran de socórrer. La campanya de captació de fons va començar el 17 de maig i a finals de mes la xifra recaptada frega els 9.000 euros. La plataforma estarà oberta a donatius fins al setembre.

Les aportacions, que desgraven en la propera declaració de la renda, es poden fer a través de la plataforma de ‘crowdfunfing’ o a través d’una transferència bancària a Triodos Bank, amb Proem-Aid com a entitat beneficiària i amb l’IBAN ES5914910001233000083136.

Afegeix un comentari nou