Food Coop: el primer supermercat cooperatiu de Barcelona

Suport Tercer Sector - Econòmic
Autor/a: 
Dani Gallart
Un dels objectius del projecte és que les persones compradores a l’establiment participin activament a la iniciativa. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Un dels objectius del projecte és que les persones compradores a l’establiment participin activament a la iniciativa. Font: Unsplash.
La cooperativa es fonamenta en l’equitat, l’economia social, la sostenibilitat i el compromís amb l’entorn. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
La cooperativa es fonamenta en l’equitat, l’economia social, la sostenibilitat i el compromís amb l’entorn. Font: Unsplash.

Food Coop: el primer supermercat cooperatiu de Barcelona

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector - Econòmic

Resum: 

Inspirat en el supermercat de Nova York ‘Park Slope Food Coop’, l’establiment obrirà al 2020 i s’haurà de treballar tres hores cada quatre setmanes per poder comprar productes.

La capital catalana obrirà a finals del 2020 Food Coop, el seu primer supermercat cooperatiu. L’objectiu principal del projecte és contribuir a un canvi de model de consum. Per aquesta raó, l’establiment apostarà per productes de proximitat i agroecològics de qualitat que siguin assequibles per a les persones consumidores.

D’altra banda, el supermercat també pretén tenir productes convencionals perquè es pugui adquirir tot allò que demanda la ciutadania.

Les persones consumidores treballaran al supermercat

Un dels objectius del projecte és que les persones compradores a l’establiment participin activament a la iniciativa, tenint veu i vot. Per aquest motiu, es vol obrir l’espai amb un mínim de 1.000 persones sòcies amb dues formes de participar.

Per un costat, fer-se sòcia consumidora. Aquesta figura serà propietària, treballadora i clienta a la vegada. Ha d’aportar 90€ per inscriure’s i treballar un mínim de tres hores cada quatre setmanes per poder consumir. D’aquesta manera es podrà reduir el preu dels productes.

L’altre opció és fer-se sòcia col·laboradora, només tenint que aportar 90€. En qualsevol cas, quan la persona deixa de participar en el projecte aquests diners se li retornen.

Food Coop Barcelona

La cooperativa es fonamenta en l’equitat, l’economia social, la sostenibilitat i el compromís amb l’entorn. Tot això ho farà a través d’un consum conscient i sostenible i una participació sense ànim de lucre.

Actualment, el projecte està cercant un local d’uns 800 metres quadrats entre els barris del Clot i Sant Andreu. De moment, la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana ja han donat una subvenció de 240.000€ per finançar-lo, repartits entre el supermercat de Barcelona, un del mateix tipus a Manresa i una central de compres en les Terres de l’Ebre.

L’establiment de Manresa es pretén engegar amb 700 persones sòcies i des de la seva presentació ja s’han inscrit més de 230 persones.

Qualsevol persona que vulgui fer-se sòcia, ha d'omplir el formulari d'inscripció.

Afegeix un comentari nou