Hisenda posa en marxa el programa “RENO”

Autor/a: 
Suport Associatiu

Hisenda posa en marxa el programa “RENO”

Autor/a: 
Suport Associatiu

Resum: 

L’Agència Tributària ha posat en marxa el programa “RENO” que permetrà obtenir l’esborrany de forma immediata.

El passat 4 d’abril l’Agència Tributària va posar en marxa un nou programa anomenat “RENO” que permet obtenir l’esborrany de la declaració i confirmar-lo.

Aquest nou sistema permet als contribuents obtenir a través de la pàgina web de l’Agència Tributària o bé per telèfon (901 12 12 24) tenir l’esborrany de l’IRPF el mateix dia aportant les següents dades:

  • NIF
  • Casella 698 de la Renda 2009
  • Número de telèfon mòbil

Amb aquesta novetat es podran obtenir, modificar i confirmar l’esborrany sigui a través d’Internet o del telèfon, sense haver d’esperar que arribi per correu. La nova modalitat ha permès iniciar les devolucions des del passat 6 d’abril.

El termini de la confirmació de l’esborrany finalitza el 30 de juny, sempre que el resultat sigui a retornar. Si el resultat és per ingressar i es vol domiciliar el pagament, el termini finalitza el 27 de juny.

Segons declaracions del secretari d’estat d’Hisenda, Carlos Ocaña, l’Agència Tributària retornarà durant la Campanya de Renda 2010, un total de 11.167.000 euros a 15,2 milions de declaracions.

Aquest any hi ha una reducció del 7,33% de devolucions, a causa de l’eliminació parcial de la deducció de 400 euros, de l’increment del tipus de gravamen de les rendes de l’estalvi i per l’augment de les rendes del capital subjectes a retenció.

A banda, es preveu que es presentin 3,8 milions de declaracions amb dret a ingressar. L’import total de la quantia a ingressar és de 6.184 milions d’euros, amb un 3,46% més que l’exercici anterior.

Llegir més

Afegeix un comentari nou