Joan Melero: "Tornar a reobrir la convocatòria per a nosaltres és motiu de felicitat"

Suport Tercer Sector - Econòmic
Aquesta convocatòria vol donar resposta als reptes socials de la societat i que estan alineats amb l’Agenda 2030. Font: Freepik.
Aquesta convocatòria vol donar resposta als reptes socials de la societat i que estan alineats amb l’Agenda 2030. Font: Freepik.
La Fundació Pinnae té la finalitat d’atendre necessitats de la societat. Font: Freepik.
La Fundació Pinnae té la finalitat d’atendre necessitats de la societat. Font: Freepik.

Joan Melero: "Tornar a reobrir la convocatòria per a nosaltres és motiu de felicitat"

Suport Tercer Sector - Econòmic

Resum: 

L’entitat recupera aquests ajuts després d’un 2021 en el qual no els van poder posar en marxa a causa de la situació econòmica.

La Fundació Pinnae és una entitat sense ànim de lucre constituïda l’any 2013 amb la finalitat d’atendre necessitats de la societat impulsant i promovent accions amb un impacte social i promovent la dinamització econòmica i cultural de la Vegueria del Penedès.

Joan Melero és director de la fundació que enguany, presenta la seva quarta convocatòria de projectes Impuls pel territori, una línia de suport per a projectes i activitats de diferent caire que actuen a les comarques de la zona.

La convocatòria torna després de dos anys. Com l'encareu?

Aquest any afortunadament hem pogut fer-la, però el passat no ho vam poder fer perquè la situació econòmica no ho va permetre. Per tant, tornar a reobrir la convocatòria i fer-ho amb una dotació de 300.000 euros per a nosaltres és motiu de felicitat, perquè és un tema que ens va amoïnar molt l'any passat.

Quins objectius té la convocatòria?

Aquesta convocatòria pretén donar resposta als reptes socials de la societat i que estan alineats amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides en referència als Objectius de Desenvolupament Sostenible.

La convocatòria d’enguany s’adreça a les entitats de l’economia social, incloses entitats privades no lucratives que s’hi dediquen, no només a l’àmbit social, sinó també al cultural, artístic, mediambiental i/o esportiu. Està adreçada a projectes que es desenvolupin a les comarques de l’Alt Penedès, el Garraf, el Baix Penedès i l’Anoia.

Per què s'ha volgut estendre la convocatòria a una altra tipologia d'entitats?

Amb aquesta convocatòria de projectes la Fundació Pinnae vol posar en valor el compromís del teixit social del territori, aportant recursos als col·lectius en risc d’exclusió social, fidelitzar la cultura, promocionar activitats per a la preservació del medi ambient o iniciatives esportives en termes d’inclusió o interculturalitat. La idea és promoure la cohesió social, afavorir la integració, millorar l’accessibilitat i estimular la interculturalitat.

Incloure tota aquesta tipologia d’organitzacions permet assolir els diferents Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Els ODS són un factor important en aquesta convocatòria.

Volem entrar en l’àmbit d’altres Objectius del Desenvolupament Sostenible, en concret, volíem tractar el de vida sana i benestar, el d’educació de les desigualtats, el d’igualtat de gènere... Són objectius que volíem implementar a través d’aquestes entitats. També seguim la missió de la nostra entitat per donar cabuda a altres àmbits. Per exemple, l’àmbit del medi ambient, de la conservació de la biodiversitat, de l’educació ambiental... també són temes que ens preocupen.

Per exemple, volíem incloure les entitats esportives com a mitjà de foment de la vida saludable i foment de la inclusió social.

La convocatòria se centra en la Vegueria del Penedès, com és el teixit associatiu de la zona?

El teixit associatiu de la zona és molt ampli i ara obrim un ventall més potent de potencials entitats. Consideràvem que era molt interessant i molt necessari per al territori des d’una visió de globalitat transversal i des d’una aportació de recursos arribar al màxim nombre de persones i obrir aquesta oportunitat a altres entitats.

Fins ara el teixit que coneixíem era principalment social i que coneixem en gran mesura.

Sovint les entitats troben dificultats a l'hora de presentar-se a ajuts i subvencions. Com les animaria a presentar-se a aquesta convocatòria?

Som un agent facilitador, per això, hem simplificat les bases i els procediments. Ho centralitzem tot a través de la nostra pàgina web i el formulari és molt intuïtiu i molt pràctic. A més, donarem suport a les entitats que ho necessitin perquè puguin complir els requeriments mínims. També farem un FAQ al nostre web i una sessió informativa per a resoldre tots els dubtes de la convocatòria que publicarem a través de les xarxes.

Farem tot el possible per estar al costat de tothom i fer que tothom s'hi senti integrat i participi. Per a l'equip Pinnae aquesta és una de les activitats més importants que fem durant l'any.

Afegeix un comentari nou