L’ajuda dels bancs d’aliments, en perill

Autor/a: 
Montserrat Garcia
 Font:
Font:

L’ajuda dels bancs d’aliments, en perill

Autor/a: 
Montserrat Garcia

Resum: 

A partir d’aquest mes de setembre, la Comissió Europea començarà a discutir sobre l'eliminació de la subvenció dels bancs d’aliments. Aquesta ajuda beneficia a una vintena dels països membres de la Unió amb l'objectiu d'alimentar a les persones més afectades per la crisi econòmica.

Des de l'any 1987 els bancs d’aliments són subvencionats dins del programa de Política Agrícola Comuna (PAC) de la Unió Europea. El passat mes de febrer la Comissió Europea va decidir mantenir l’ajut fins a finals de l’any 2013. Diversos països de la Unió es varen negar, però, a conservar aquesta despesa a partir de l'any 2014.

La Comissió Europea lluitarà durant aquest mes de setembre per continuar mantenint aquesta ajuda durant el període 2014-2020 però, si finalment conserva l'ajuda, la rebaixarà fins a 2.500 milions d’euros. Aquest any i el vinent encara estarà pressupostada en 3.500 milions d'euros.

Funcionament de l’ajuda a Espanya

Amb un total de dos milions d’usuaris, el 50% més que l'any 2007, l’Estat espanyol és el segon país que més rep de l'ajuda de la Unió Europea per als bancs d'aliments.

Aquest any, la Unió Europea ha concedit a Espanya una ajuda de 80,4 milions d’euros. El Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA) és l’encarregat de distribuir-la.

Immediatament, el FEGA reparteix l’ajuda a dues grans institucions: la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL) i la Creu Roja, que s'encarreguen de repartir els aliments a les 8.500 entitats benèfiques col·laboradores.

Finalment, aquestes entitats socials repartides per gairebé tot l'estat fan arribar els aliments als més necessitats.

Afegeix un comentari nou