Obligatori el certificat digital per rebre avisos de l’Agència Tributària Catalana

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Júlia Hinojo
Els avisos ja no es faran a través de correu postal.  Font: Unsplash
Els avisos ja no es faran a través de correu postal. Font: Unsplash
Les entitats estan obligades a tenir el certificat digital per rebre les notificacions electròniques.  Font: Unsplash
Les entitats estan obligades a tenir el certificat digital per rebre les notificacions electròniques. Font: Unsplash

Obligatori el certificat digital per rebre avisos de l’Agència Tributària Catalana

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

Les entitats han de facilitar un correu electrònic i un número de telèfon per estar al cas de les notificacions. El canvi de sistema s’ha posat en marxa a principis d’octubre. Respon a una llei que va entrar en vigor el 2016.

Les entitats estan obligades a tenir el certificat digital per rebre els avisos de l’Agència Tributària. Des de principis d’aquest mes, l’organisme autonòmic ha començat a implantar progressivament l’enviament de notificacions electròniques.

Des del 3 d’octubre, les entitats rebran un formulari de contacte a través del qual hauran de facilitar una adreça de correu electrònic i un número de telèfon, on es començaran a enviar els avisos electrònics.

En cas que no es facilitin les dades per l’avís, es pot accedir a la notificació electrònica, amb certificat digital, des de l’apartat Notificacions electròniques de Gencat.

La informació enviada es considera notificada als 10 dies naturals de la posada a disposició d’aquesta, encara que l'entitat usuària no hagi accedit al contingut.

Per tant, si no s’envia un correu electrònic o un número de contacte, la persona usuària haurà d’entrar periòdicament al portal de Gencat, assumint el risc de llegir els avisos quan ja estiguin caducats.

Fins ara, les notificacions i els tràmits es feien de manera presencial o a través de correu postal.

El canvi de sistema respon a la Llei del procediment administratiu comú de les administracions públiques, aprovada el 2015. El text va entrar en vigor el 2016 i des de llavors, diverses institucions, com l'Agència Tributària espanyola, ja han fet efectiu el canvi de sistema de comunicacions.

Per més informació sobre com obtenir el certificat digital, es pot consultar aquest recurs, que explica pas a pas el procediment. Des de l’entitat Suport Associatiu, un equip expert també s’encarrega d’assessorar les entitats que necessitin fer el tràmit.


Notícies relacionades:

Com obtenir el certificat digital pas a pas

A partir d’octubre serà necessari el certificat digital per realitzar tràmits online amb l’administració

Afegeix un comentari nou