Resistint, creant i avançant amb la VIII Fira d’Economia Social i Solidària

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Dani Gallart
L’objectiu de la fira és reflexionar i debatre al voltant de l’economia social i solidària. Font: FESC. Font: Font: FESC.
L’objectiu de la fira és reflexionar i debatre al voltant de l’economia social i solidària. Font: FESC.
L’espai TecnoFESC agruparà estands d’empreses i entitats d’aquest àmbit i acollirà tallers relacionats amb la sobirania tecnològica i informàtica. Font: FESC. Font: Font: FESC.
L’espai TecnoFESC agruparà estands d’empreses i entitats d’aquest àmbit i acollirà tallers relacionats amb la sobirania tecnològica i informàtica. Font: FESC.

Resistint, creant i avançant amb la VIII Fira d’Economia Social i Solidària

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

La cita d’enguany compta amb més de 80 xerrades i més de 200 organitzacions de l’economia social i solidària.

Aquest cap de setmana, del divendres 25 d’octubre fins al diumenge 27, es celebra la VIII Fira d'Economia Solidària de Catalunya (FESC) al recinte Fabra i Coats de Barcelona. Al llarg d’aquests anys, la FESC s'ha convertit en una cita indispensable per conèixer les experiències, projectes i iniciatives d'Economia Social i Solidària (ESS) del territori.

La vuitena edició s’emmarca sota el lema ‘L’economia ha canviat. I tu, a què aspires?, amb l’objectiu de reflexionar i debatre al voltant de l’economia social i solidària com un espai de resistència en el moment actual de retrocés democràtic i de drets que s’està vivint. La fira ho farà a través d'un programa amb més de 80 xerrades, més de 200 organitzacions de l'ESS i una vintena d'activitats culturals i familiars.

Acte inaugural

L'acte d'inauguració serà el proper divendres 25 d'octubre a les 19.00h a la sala Micaela Chalmeta del recinte Fabra i Coats. Es donarà tret de sortida amb les humoristes Ana Polo i Maria Rovira (Oye Sherman), encarregades de la sessió inaugural amb ‘Els monòlegs de l’economia solidària’, un espectacle feminista elaborat per les dues humoristes expressament per a l’ocasió.

Després de l’espectacle hi haurà un petit refrigeri i a partir de les 21.30h Say It Loud farà un tast del festival amb concerts de Santa Salut (hip hop Bcn) i Rebel Diaz (hip hop South Bronx), en col·laboració amb l’Ateneu L’Harmonia.

La imatge de la fira

En aquesta vuitena edició, la imatge del cartell de la FESC 2019 fa referència a la societat de consum dels anys 50 i s’inspira en la publicitat de l’època, que buscava crear la necessitat de consumir a la ciutadania per, d’aquesta manera, tenir una vida més feliç i plena.

El cartell vol reapropiar-se d'aquesta estètica per explicar que el model econòmic ha canviat i que existeixen alternatives per aconseguir una economia més justa, igualitària i que posi les persones al centre.

Economia social i solidària

L’economia social i solidària (ESS) formula una proposta política de transformació social a través de la democratització de l’economia, l’autogestió del treball, la priorització de les persones per sobre del capital i les relacions basades en la cooperació i la sostenibilitat de la vida.

El concepte acull totes les pràctiques econòmiques orientades a les necessitats humanes, gestionades de forma participativa i democràtica, i social i ecològicament responsables.

Aquestes pràctiques estan presents en tot el cicle econòmic: producció, distribució, comercialització, consum, estalvi i inversió, i conformen el mercat social.

Afegeix un comentari nou