Conèixer la realitat desigual del planeta per construir un món més just

Fundació Autònoma Solidària
Aquesta edició tractarà sobre la pau, la justícia i les institucions sòlides. Font: UdG
Aquesta edició tractarà sobre la pau, la justícia i les institucions sòlides. Font: UdG
Les jornades tindran lloc del 26 d'abril al 21 de maig. Font: UPF
Les jornades tindran lloc del 26 d'abril al 21 de maig. Font: UPF

Conèixer la realitat desigual del planeta per construir un món més just

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Quatre universitats catalanes organitzen unes jornades formatives enfocades a promoure societats pacífiques i inclusives per a un desenvolupament sostenible.

Del 26 d’abril al 21 de maig, la Universitat de Girona (UdG), la de Lleida (UdL), la Rovira i Virgili (URV) i la Pompeu Fabra (UPF) organitzen una nova edició de les jornades ‘Visions d’un món desigual’ on es busca analitzar el contrast que existeix entre els llocs i les persones que habiten el planeta des del punt de vista dels Objectius de Desenvolupament Sostenible proposats per l’ONU l’any 2015.

Aquesta nova edició se centrarà en l'objectiu número 16 dedicat a la pau, la justícia i les institucions sòlides, amb el repte de promoure societats pacífiques i inclusives enfocades a un desenvolupament sostenible, proporcionar accés a la justícia per a totes les persones i desenvolupar institucions eficaces i responsables.

Les Jornades universitàries tindran lloc al llarg de 4 setmanes i estaran dividides en 4 blocs (1 per setmana).

Programa de les jornades a la UPF

En el marc de les Jornades ‘Visions d’un món desigual’, la Universitat Pompeu Fabra organitza 4 sessions presencials que permetran convalidar un crèdit.

BLOC 1: ‘Cultura de pau, seguretat humana i desarmament’ a càrrec de Jordi Armadans. Inici: 26 d'abril. Sessió presencial: 2 de maig de 18.00 a 19.30 hores a l’Auditori de l’edifici Mercè Rodoreda (campus de la Ciutadella).

BLOC 2: ‘pendent’ a càrrec de Gemma Pinyol. Inici: 3 de maig. Sessió presencial: 9 de maig de 18.00 a 19.30 hores a l’Auditori de l’edifici Mercè Rodoreda (campus de la Ciutadella).

BLOC 3: ‘La Justícia global i l’efectivitat dels drets humans’ a càrrec de David Bondia. Inici: 10 de maig. Sessió presencial: 16 de maig de 18.00 a 19.30 hores a la sala 55.309 de l’edifici Tànger (campus del Poblenou).

BLOC 4: ‘pendent’ a càrrec d'Anna Ayuso. Inici: 17 de maig. Sessió presencial: 21 de maig de 18.00 a 19.30 hores a la sala Calsamiglia de l’edifici Roger de Llúria (campus de la Ciutadella).

La inscripció és gratuïta. Els i les estudiants que estiguin interessats en participar-hi poden inscriure’s a través del següent formulari. Si no ets membre de la comunitat universitària, pots enviar un correu electrònic a upfsolidaria@upf.edu amb la teva sol·licitud.

Afegeix un comentari nou