Contes, llibres, teatre i recursos audiovisuals educatius amb perspectiva LGBTIQ+
Comparteix
Entitats com Veus Trans i l’Associació de Famílies LGTBI+ faciliten tota mena de recursos i guies per educar en diversitat.
L’educació és un dels pilars fonamentals per al desenvolupament personal i col·lectiu. Més enllà de transmetre coneixements acadèmics, els centres educatius juguen un paper clau en la construcció de la societat actual. Per aquest motiu, moltes entitats treballen diàriament per millorar l’educació sexoafectiva i de gènere entre els infants i joves.
“És fonamental que aquests coneixements s’introdueixin a les escoles al llarg dels diferents cursos. L’objectiu és erradicar el patriarcat, l’hetero norma i la creixent LGBTI fòbia”, explica la presidenta de l’Associació de Famílies LGTBI+, Carla Álvarez.
Agressions i creixent LGBTI fòbia
Tot plegat, un mes després que es publiqués la mort d'una noia trans a Colòmbia. Davant aquest panorama, les entitats del col·lectiu LGBTIQ+ insisteixen a continuar lluitant i defensant els seus drets. “És dur. Penses que el teu fill o filla podria ser el següent”, admet la Marta Ordóñez, vocal de Veus Trans.
Ambdues entitats destaquen la feina feta des del govern català en tot l’àmbit de legislació i educació amb perspectiva LGBTIQ+. “Tenim certa tranquil·litat tot i que encara hi ha molta feina a fer. Hi ha persones que pensen que l’educació sexo afectiva i de gènere és sinònim de parlar de pornografia. I no és així; parlem de prevenció, de respecte i de conèixer el nostre cos”, detalla la Marta.
Projectes educatius
Per aquest motiu, moltes entitats posen a disposició de les famílies i de les escoles tota mena de recursos educatius. Veus Trans compta amb una secció plena de contes, llibres, documentals, pel·lícules i sèries. “Fem una tasca d’investigació sobre la xarxa i incorporem a la llista tot allò que trobem interessant per a les famílies”.
Per la seva part, l’Associació de Famílies LGTBI+ és la creadora de diversos projectes educatius. Un d’ells és el programa Rainbow que encara se continua fent a diverses escoles. “Ha estat la llavor de l’actual programa Coeduca't del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Van veure que era el moment d’incorporar la perspectiva LGTBI en l’àmbit educatiu”, explica la presidenta de l’entitat.
L’associació, que ja compta amb més de 700 famílies associades, té també altres projectes educatius en marxa. És el cas dels ‘Contes a l’escola’ i el ‘Teatre a l’escola’, entre d'altres.
Afegeix un nou comentari