Escola d’Activisme i Finances Ètiques per a joves que volen transformar el món

FETS
 Font: FETS- Finançament Ètic i Solidari
Imatge d'arxiu d'una manifestació. Font: Pexels
 Font: FETS- Finançament Ètic i Solidari
Cartell de l'Escola d'Activisme i Finances Ètiques. Font: FETS - Finançament Ètic i Solidari

Escola d’Activisme i Finances Ètiques per a joves que volen transformar el món

FETS

Resum: 

Nova formació per a joves d’entre 18 i 35 anys que vulguin implicar-se en la transformació social, posant el focus a descobrir alternatives dins del sector financer.

A Catalunya hi ha més de 1500 iniciatives d’economia social i solidària que aposten pel territori, la justícia social i la sostenibilitat climàtica. Al mateix temps, des de l’Acord Climàtic de París de 2015, els seixanta bancs més grans del món han invertit 5,5 bilions de dòlars en la indústria dels combustibles fòssils. Són dues realitats paral·leles que FETS (Finançament Ètic i Solidari) aborda a la seva nova Escola d’Activisme i Finances Ètiques, impulsada juntament amb la Fundació Finances Ètiques i Labcoop i amb la col·laboració d'Oikocredit Catalunya.

Es tracta d'una formació adreçada a joves d’entre 18 i 35 anys que vulguin iniciar o continuar el seu camí cap a la transformació social, posant el focus a descobrir alternatives dins del sector financer. És una iniciativa inspirada en la Escuela de Activismo Económico, impulsada per Ecooo a Madrid des del 2019. A Barcelona, es va realitzar una primera edició l’any 2021 i enguany es tracta d’una proposta temàtica que vol acostar als joves diverses iniciatives i campanyes a favor de la justícia econòmica global i les finances ètiques i solidàries.

Es tracta d’un espai de formació pràctica perquè els i les joves puguin reflexionar sobre el model econòmic actual, responsable de la crisi climàtica i les desigualtats socials a escala global. A través de la implicació en campanyes i accions d’activisme econòmic demostrem que una economia més justa, feminista i respectuosa amb el planeta és possible.

Temàtiques i continguts

El programa de l’Escola d’Activisme i Finances Ètiques inclou una primera part formativa on podreu conèixer més sobre els impactes econòmics, socials i ambientals del sistema financer convencional, així com descobrir el funcionament de les finances ètiques. I una segona part pràctica que us permetrà participar activament en campanyes i iniciatives a favor de la justícia econòmica global i les finances ètiques.

Les sessions tindran lloc a la seu del Grup cooperatiu ECOS (Eixample) i inclouen visites a altres espais de referència de l’economia social i solidària. El curs comença el dissabte 17 de febrer i durarà fins al 16 de març, amb un total de cinc sessions que es realitzaran cada dissabte de 10 h a 17 h. En paral·lel, les participants tindreu la possibilitat de realitzar pràctiques d’activisme a diverses campanyes i en diferents horaris.

La inscripció té un cost de 30 euros i inclou 5 dinars.

Cal inscriure's en aquest enllaç incorporant-hi una breu presentació.

Afegeix un comentari nou